21.9 C
Trbovlje
nedelja, 13. junija 2021
ZON.siAktualnoLetos v Kisovcu ne bodo ostali brez praznovanj

Letos v Kisovcu ne bodo ostali brez praznovanj

V Krajevni skupnosti Kisovec-Loke je mesec maj v znamenju praznovanja krajevnega praznika. Že od leta 2008 se spominjajo rojstnega dneva dr. Janeza Drnovška (17. maj), ki je bil po rodu Kisovčan.

»Dr. Drnovšek je s svojo državniško držo pomembno prispeval k slovenskemu osamosvajanju in soustvarjal mlado republiko kot predsednik vlade in države, ob tem pa je bil vedno ponosen na svoje korenine, iz katerih je rasla njegova plemenita osebnost,« pravi predsednik sveta KS Kisovec-Loke Marjan Kovač.

Lani zaradi epidemije tudi v tej krajevni skupnosti niso mogli izvesti tradicionalnega praznovanja, letos pa povsem brez dogodkov v počastitev krajevnega praznika vendarle ne bodo ostali. V krajevni skupnosti je namreč čutiti močan kulturni utrip, ki ga ustvarjajo članice in člani Kulturnega društva Svoboda s številnimi zelo aktivnimi sekcijami. Tako se bosta krajanom in obiskovalcem ob letošnjem krajevnem prazniku predstavili likovna skupina LIKI in fotografska sekcija FOT.KI.

Likovna skupina LIKI je na balkonski ograji Kulturnega doma pripravila razstavo z naslovom Za praznik. Obenem so na izložbenih oknih v pritličju na ogled slike in risbe s tematiko domačega kraja. Na stopnišču knjižnice pa si že lahko ogledate slike iz premoga s pomenljivim naslovom Iz globin.

Fotografska sekcija FOT.KI pa pripravlja 10. skupinsko razstavo fotografij z naslovom Medija od izvira do izliva v Savo. Razstava bo postavljena danes, 21. maja, med 9. in 18. uro ob pešpoti proti novemu otroškemu igrišču na Čebinovem travniku. Če bo deževalo, bo preložena na kasnejši termin.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Spet je čas za NAGRADNO IGRO Avtohiše Malgaj Trbovlje

Na Facebook strani Zasavskih onlajn novic poteka nagradna igra, ki vam lahko prinese super nagrade. 1x posoda za malico 1x bidon 1x skodelica Izžrebali bomo v ponedeljek, 14....