15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoLetos rušitev objektov na Dolu, drugo leto izgradnja ceste

Letos rušitev objektov na Dolu, drugo leto izgradnja ceste

S polno paro naprej gredo v Hrastniku, kjer so v letošnjem letu gostili še drugega ministra. Tokrat ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, ki so ga peljali na ogled prostora za nov dom starejših na Leši, beseda pa je tekla tudi o preureditvi križišča pri tržnici in križišča pri Sparu ter seveda o dolgo pričakovani cesti čez Dol do Marnega. 

Ministrova in občinska ekipa na Leši.

Glavni temi včerajšnjega sestanka sta bili investicije v državne ceste v Hrastniku v letošnjem in prihodnjih letih ter preostanek zapiralnih del RTH, med katerimi je osrednjega pomena v tem trenutku izgradnja ceste na Lešo, kjer bo nekoč stal nov dom starejših občanov. Minister Vrtovec in državni sekretar Blaž Košorok sta obljubila, da z RTH v likvidaciji usklajujejo vse potrebno za ureditev najnujnejših zadev, vključno z iskanjem rešitve za cesto na Lešo, za katero si v Hrastniku prizadevajo, da bo zaključena še v letošnjem letu.

»Med državnimi cestami bo v letu 2021 zaključen še zadnji odsek ceste Rinaldo, država bo skupaj z občino uredila tudi vse potrebno za izgradnjo pločnika do zadnjih hiš ob državni cesti Spodnje Marno ter preplastila del glavne ceste. V letošnjem letu naj bi se dokončno uredilo tudi lastništvo oziroma odkup parcel za pripravo izgradnje regionalne ceste čez Dol, kjer je za letos že predvidena rušitev odkupljenih objektov. Pričetek izgradnje ceste čez Dol je predviden za leto 2022. Letos naj bi se potrdil tudi državni prostorski načrt za gradnjo ceste Hrastnik–Zidani most, kjer je začetek gradnje mostu čez Savo v Hrastniku prav tako predviden za leto 2022,« je po sestanku povzel župan Marko Funkl.

 

Občina Hrastnik si prizadeva tudi za izgradnjo dveh krožišč, in sicer pri trgovini Spar ter pri tržnici. Del dokumentacije za krožišči je že pripravljen, preostanek pa bo občina skupaj z direkcijo pripravila še v tem letu.

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...