today-is-a-good-day
6.9 C
Trbovlje
sobota, 2. marca 2024
ZON.si1+1=2V Hrastniku med osnovnošolci prišlo do medvrstniškega nasilja

V Hrastniku med osnovnošolci prišlo do medvrstniškega nasilja

V minulem tednu so policisti so na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali primer medvrstniškega nasilja, zato policisti intenzivno sodelujejo s šolo in starši ter izvajajo vse zakonske in druge ukrepe v povezavi s tem.

Do hiše oškodovanih sta pristopila dva moška in starejša občana prepričala, da sta iz podjetja za telekomunikacijske storitve, ju odpeljala v kletne prostore, v tem času pa so jima iz hiše odtujili več sto evrov gotovine. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

V sredo so policisti po obvestilu občana o nezanesljivi vožnji, ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti in ogrožal druge udeležence v prometu. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 1,03 mg alkohola na liter izdihanega zraka, sledi prekrškovni postopek. V večernem času pa so obravnavali še povoženje srne.

V četrtek zjutraj so obravnavali prometno nesrečo prve kategorije in sicer je prišlo do oplaženja dveh vozil na Veličkovi. Policisti o tem še zbirajo obvestila in vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in sicer osebnega avtomobila na območju Zagorja ob Savi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar na stanovanjski hiši na območju Orehovice, pri katerem je nastalo za več tisoč evrov materialne škode, se je zgodil v torek. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V sredo so policiji prijavili kaznivo dejanje nasilja v družini v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila o naznanjenem kaznivem dejanju.

Kaznivo dejanja tatvine (delov vozila) storjenega še v letu 2023 na območju Kisovca so obravnavali zagorski policisti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek se je zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami na območju Hrastnika, policisti pa glede naznanjene prometne nesreče še zbirajo potrebna obvestila

Kaznivo dejanje goljufije, pri katerem je znana oseba sklenila aneks za obročni nakup dveh mobilnih telefonov na škodo občanke iz Zagorja ob Savi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PP Litija

V ponedeljek okoli 5. ure je na cesti Renke – Polšnik prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje povzročitelja po nasprotnem smernem vozišču. Nastala je le materialna škoda. Kršitelju je bil izdana globa za prekršek.

Policisti so zabeležili sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec poškodoval osebni avtomobil. O tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Primer, ko je bilo vozniku osebnega avtomobila pri meritvah hitrosti, zaradi prekoračitve hitrosti odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan predlog na pristojno sodišče.

Litijski policisti so v torek obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kjer je neznani storilec poškodoval toplo gredo. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zgodil se je tudi primer, ko je občan našel denarnico z dokumenti. Potekajo aktivnosti, da bi denarnico vrnili lastniku.

Policisti so ustavili voznika osebnega avtomobila, s katerim je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Prav tako je bila med postopkom zasežena neznana zelena snov. Sledi postopek z izdajo odločbe o prekršku v hitrem postopku. Glede odvzetega vozniškega dovoljenja sledi predlog na pristojno sodišče.

V sredo je zagorela stanovanjska hiša, policisti pa zadevo obravnavajo kot kaznivo dejkanje povzročitve splošne nevarnosti. Obvestila še zbirajo, obvestili bodo pristojno državno tožilstvo.

V Litiji je v tem tednu en pes napadel drugega. Potekajo aktivnosti, da bi izsledili lastnika nevarnega psa.

PP Trbovlje

V sredo so imeli v delu prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neupoštevanja prometne signalizacije in nepravilne smeri vožnje trčil v voznico osebnega avtomobila. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Občanka je podala kazensko ovadbo zaradi razžalitve preko socialnega omrežja. Policisti glede suma kaznivega dejanja zbirajo obvestila.

V četrtek je prišlo do kršitve javnega reda in miru na javnem kraju. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper kršitelja izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...