16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoKonec ugibanj: Litijski Pumptrack bo na Ježi!

Konec ugibanj: Litijski Pumptrack bo na Ježi!

O gradnji nove pridobitve, s katero bosta šport in rekreacija v Litiji poskočila na višjo raven v primerjavi z zdajšnjo, smo že poročali, tudi skozi pogovore s tamkajšnjim kolesarskim društvom. Sedaj so se zadeve že toliko premaknile, da je znana tako lokacija kot tudi začetek gradnje kolesarskega “pumptracka”.

Kot so potrdili na Občini Litija, ki pri naložbi nastopa kot investitor Občina Litija, je načrtovano, da bo “na parceli 130/60 (k.o. Litija), ki se nahaja na območju Ježe v bližini večjega blokovnega naselje, t.j. Rozmanov trg zgrajen kolesarski poligon Pumptrack.”

Kot so še povedali s podrobnega vidika, bo težko pričakovana športna infrastruktura za ljubitelje gibanja na dveh kolesih zgrajena kot nezahteven objekt v skupni površini 835 m².

Naložba bo zajemala 390 m² vozne površine, 280 m² zelenih površin in 30 m² drenažnih površin.

“V okviru projekta pričakujemo v mesecu aprilu 2022 gradbeno dovoljenje, nato bo izvedeno javno naročilo za izbiro izvajalca del. Sama gradnja kolesarskega poligona bi se tako pričela v mesecu maju 2022 in bila zaključena v tem letu,” je tudi časovni okvir predstavila višja svetovalka za investicije in vodenje projektov Tanja Rozina.

Tudi malenkosti, ki pomenijo veliko!

Iz skice, ki so jo posredovali z Občine Litija, je razvidno, da so v samo izgradnjo vključili številne še zdaleč ne nepomembne malenkosti, ki posameznikom in skupinam, ki se posvečajo na določeni površini športu in rekreaciji, pogosto veliko pomenijo – denimo, stojala za kolesa in servisno stojalo, pitnik za vodo, razsvetljava, ki je sinonim za podaljšanje aktivnosti tudi v večerni čas, ob vsem pa niso pozabili niti na gibalno ovirane , saj so v projektni zasnovi predvideli še igrala za invalide.

Občina Litija načrtuje financiranje projekta iz občinskega proračuna z lastnimi sredstvi, celoten strošek investicijskega projekta pa je ocenjen na 70 tisoč evrov.

SORODNI ČLANKI:

Pumptrack bo nova pridobitev za litijsko mladino

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X