-- OGLAŠEVANJE --

Konec čakanja – nova zobna ambulanta po zasavskih cenah 

-- OGLAŠEVANJE --

V Zdravstvenem domu (ZD) Trbovlje se junija odpira nova zobozdravstvena ambulanta za odrasle, ki bo sprejemala nove paciente s kvote obveznega zdravstvenega zavarovanja ZZZS, hkrati pa bo nudila samoplačniške storitve po cenah, prilagojenih zasavskemu okolju. 

Novo zobozdravstveno ambulanto prevzema zobozdravnica Petra Lavrin, ki je v zadnjem letu nadomeščala zobozdravnico na porodniškem dopustu Frosino Dajo Brodar. Tako jo marsikateri pacienti že poznajo, če ne drugače, pa morda tudi z ulice, saj je nova zobozdravnica že skoraj 19 let doma v Trbovljah. “Sem mama štirih otrok, šolarjev. Odločila sem se med študijem imeti vse otroke, tako da se je študij nekoliko zavlekel. Študirala sem na univerzitetnem programu dentalne medicine in po zadnji porodniški sem morala preiti na enovit magistrski program dentalne medicine ter v zakup vzeti še kar precej dodatnih obveznosti. Ampak kjer je volja, je tudi pot,” pravi zobozdravnica, ki z veseljem opravlja ta poklic in se veseli svoje zobozdravstvene ambulante. 

Nova ambulanta je bila potrebna

Vsi, ki še nimajo izbranega osebnega zobozdravnika, bodo torej z junijem vabljeni v njeno ambulanto. “V okviru samoplačniških storitev pa bomo nudili vse, kar nudijo zasebniki,” je pojasnila Lavrinova, kakšen bo obseg dela v novi ambulanti. Poudarila je, da jo Zasavje potrebuje, čeprav je glede statistično glede na število prebivalcev zobozdravnikov dovolj. 

“Ampak to je le statistika. Ogromno pacientov ima slabo ustno zdravje in potrebujejo več storitev, vemo pa, da pridejo na vrsto nekje na tri mesece. Tisti pacienti, ki niti ne pridejo do zobozdravnika, ker so naše ambulante polne ali ki v ambulanto za odrasle pridejo iz šolskih ambulant, pa enostavno nimajo zobodravnika,” je pojasnila zobozdravnica in dodala, da bodo sprva takšne pacienti sprejemali tudi v njihovi ambulanti, ostali pa bodo lahko prišli samoplačniško. “Pri tem smo res poskušali oblikovati cene samoplačniških storitev prilagojene Zasavju. To pomeni, da so precej nižje kot zasebnikih, uporabljamo pa kakovostne materiale,” je poudarila Lavrinova.

Kakovostne samoplačniške storitve po ugodnih cenah

Tako bodo v okviru samoplačniške ambulante opravljali vse zobozdravstvene storitve. “Delamo od zalivk, zdravljenja koreninskih kanalov, ki jih bomo delali tudi s strojnim širjenjem kanalov, s čimer dobimo bistveno boljšo prognoza zoba do različnih protetičnih storitev, pri nas bo potekalo tudi zdravljenje obzobnih tkiv za ohranitev zob, torej vse, kar je parodontološke obravnave,” je povedala zobozdravnica in poudarila, da s prenovljenim zobnim laboratorijem in opremo, ki jo imajo v njem, pacientom nudijo nadstandardne in kakovostne storitve po ugodnih cenah. 

Urnik samoplačniške ambulante bo sicer zelo podoben tistemu, ki ga imajo ostale ambulante, in sicer bodo dvakrat na teden delali popoldan od 12. do 19. ure, ostale dni pa zjutraj od 7. do 14. ure. “Med poletjem bo ambulanta odprta popoldan ob torkih in sredah, potem pa ob ponedeljkih in četrtkih,” je dejala Lavrinova in dodala, da se bodo začasno nahajali v ortodontski ambulanti, ko se bo ta selila v prizidek k šolskim ambulantam, pa se bo v njej sprostil večji prostor za njihovo ambulanto.

Za naročanje in informacije za paciente so sicer na voljo po elektronski pošti na naslov zobna.samoplacniska@zd-trbovlje.si in na telefonski številki 03 56 24 121. Z naročanjem pacientov bodo v ambulanti pričeli 1. junija. 

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Novi prostori za ambulanto trboveljskega zdravstvenega doma

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --