6.8 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoKončno s kombijem na terapije

Končno s kombijem na terapije

V zadnjih nekaj letih, ko je v Varstveno delovnem centru Zagorje vse več uporabnikov na invalidskih vozičkih in epileptikov, je potreba po lastnem kombiju velika.

Prevoz do zdravnika

Kombi bi omogočal prevoze do zdravnikov in na rehabilitacije. Mnogi svojci varovancev centra so pogosto že starejši in jim sami teh prevozov ne morejo omogočati. Problem je, ker tovrstnih zdravstvenih prevozov ne krije noben sistemski denar. To pomeni, da je bilo potrebno poiskati rešitev izven sistemskega financiranja, pojasni direktorica centra Špela Režun.

Špela Režun
Špela Režun

“Ne glede na vse zahtevane postopke, ki se jih moramo držati, verjamem, da bomo imeli nov namenski kombi že spomladi 2017 v VDC,” je optimistična Režunova.

Nabava kombija je v načrtih za leto 2017. Nato potrebujejo še potrditev Sveta zavoda in pa soglasje pristojnega ministrstva. Kljub temu, da se bo nabava kombija financirala iz donacij, se je potrebno držati zakonodaje s področja javnega naročanja.

45.000 evrov za kombi VDC

Vrednost novega vozila je ocenjena na 45.000 evrov, sredstva pa so se zagotovila v zadnjih dveh letih s pomočjo raznih donacij. Denar se je zbiral v akciji Manj svečk za manj grobov, na dobrodelnem dogodku Zasavski tek in hoja za upanje ter na dobrodelni rokometni tekmi. 6.000 evrov bo prispevala še občina Zagorje, vsa zbrana sredstva pa bodo, glede na ocenjeno vrednost vozila, zadostovala za nakup. “Dovolj je bilo,” se je odločil zagorski župan Matjaž Švagan že pred dobrodelno tekmo, da občina podari toliko, kot bo za nakup še zmanjkalo.

VDC5Po več letih zbiranja, kmalu uresničitev

Rokometni klub Zagorje je ob pomoči donatorjev VDC Zagorje podaril dobrih 15.000 evrov, ki bodo znatno pripomogli k nakupu novega prevoznega sredstva.

“V imenu vseh VDC-jevcev se zahvaljujem vsem donatorjem, organizacijam in posameznikom, ki so kakorkoli prispevali k tej resnično pomembni pridobitvi za zasavski VDC,” je hvaležna Režunova.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...