30.6 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.si1+1=2Ko te takole pričaka zahvala, ostaneš res brez besed

Ko te takole pričaka zahvala, ostaneš res brez besed

Tako bi začeli današnji zapis v Večgeneracijskem centru Zasavje. “Zahvala, ki smo jo dobili od udeleženke, je potrditev, da res delamo dobro. Vesna, udeleženka VGC Zasavje, je v februarju in marcu, poleg preostalih aktivnosti, ki se jih redno udeležuje, obiskovala tudi tečaj kaligrafije na daljavo prek spleta, na katerem je nastal ta izdelek. Zahvala, ki nas ni pustila ravnodušne. Zahvala, napisana v kaligrafskem stilu, nam je polepšala dan, poskrbela za dobro voljo in obenem narisala iskren nasmeh na obrazu vseh zaposlenih na Zasavski ljudski univerzi. Gospa Vesna, hvala vam in hvala vsem udeležencem, ki pridno obiskujete vse naše aktivnosti.”

Brezplačni tečaji, delavnice, spletna predavanja

V prvih mesecih letošnjega leta smo uspešno izvedli in še naprej izvajamo stalne aktivnosti. Na jezikovnem področju se učimo nemško, angleško, slovensko in italijansko. Na računalniškem tečaju smo se učili delati in oblikovati s programom Inkscape. Izvedli smo tudi enkratne računalniške delavnice (Facebook, varna raba interneta, vodenje družinskega proračuna v Excelu, skrb za varnostno kopijo podatkov). Pred kratkim smo začeli s tečajem Ustvarjamo v PowerPointu, še naprej pa ustvarjamo in slikamo na tečaju Slikanje za dušo ter skrbimo za zdravo in srečno življenje na srečanjih Novodobne tehnike. Organizirali smo tudi spletna predavanja na različne teme, naši gostje pa so bili Sanja Lončar, Ana Ogorelec, Eva D. Bahovec, Franja Gros, pater Karel Gržan in Irena Tertinek.

Zanimanje za vse aktivnosti je bilo res izjemno, tako da bomo seveda nadaljevali z enakim odnosom, prijaznostjo in strokovnostjo ter skrbeli za raznolik izbor brezplačnih aktivnosti tudi v prihodnje.

Vabljeni na brezplačne aktivnosti v aprilu 2021

V sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi vas vabimo na spletni predstavitvi dveh knjig. V torek, 13. aprila 2021, ob 18.00 bo potekala predstavitev knjige Virus, avtorja Tadeja Goloba. V četrtek, 22. aprila 2021, ob 19.00 pa se nam bo predstavil Ali Žerdin s knjigo MMXX: Leto nevarne bližine.

Poskrbeli smo tudi za zdravje in boljše počutje, zato v sredo, 14. aprila 2021, začnemo z aktivnostjo Športna rekreacija za zdravje pod vodstvom Mitje Duha. Športna rekreacija bo potekala vsako sredo ob 9.00 na Stadionu Rudar v Trbovljah.

Poleg vseh stalnih aktivnosti pa bodo v aprilu potekale tudi enkratne dejavnosti. Načrtujemo ustvarjalno delavnico Pridi pod smreko in bodi eko, na kateri bomo s starodavno umetnostjo vezanja vozlov v različne vzorce izdelovali makrame iz majic. Delavnica bo v četrtek, 15. 4. 2021, ob 10.00 pred Graščino v Zagorju.

Zdrava prehrana je izjemno pomemben vidik našega zdravja. Kako do zdravja z zdravilnimi rastlinami, nas bo seznanila gospa Cvetka Drnovšek, ustanoviteljica in predsednica Društva za zdravilne rastline Zasavje. Gospa Cvetka je tudi naša prostovoljka, ki je za svoje delo prejela srebrno plaketo, priznanje Občine Zagorje ob Savi. Srečanje bo v ponedeljek, 19. aprila 2021, ob 9.30 v dnevnem centru VGC Zasavje.

V pomlad pa se bomo podali tudi s sladkimi četrtki z Mojco. Vabimo vas, da se nam pridružite na kulinarični delavnici v četrtek, 22. aprila 2021, ob 10. uri. Na delavnici bomo pripravili domačo osvežilno lahko bajadero. Za sestavine in prijetno druženje bomo poskrbeli v dnevnem centru VGC Zasavje na lokaciji v Zagorju, Grajska 2.

V VGC Zasavje pa je organizirana tudi učna pomoč za angleščino in matematiko. Izvajamo individualno in skupinsko učno pomoč pri učenju in utrjevanju znanja. Učno pomoč vodijo mentorji in prostovoljci. Za več informacij obiščite našo spletno stran www.vgc-zasavje.si, nas pokličite ali nam pišite, da se dogovorimo. Rade volje vam pomagamo tudi pri sodobni tehnologiji, le prej nas pokličite na 068 613 954 (Mojca) ali 030 366 779 (Dušan) ali nam pišite, da se dogovorimo za vsebine in termine, ki vam najbolje ustrezajo.

Za vse aktivnosti so obvezne predhodne prijave.

Dušan Malić, dusan.malic@zlu.si

Večgeneracijski center Zasavje, Zasavska ljudska univerza

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...