22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoKo je ne kuha, jo pa sanja. Hrano namreč.

Ko je ne kuha, jo pa sanja. Hrano namreč.

Mladenka polna ambicij in idej, s čim bi presenetila goste, ki pridejo v Gostilno Ribnik. Govorimo o Zali Jelen, novi kuharici v zagorskem lokalu, ki jo je kuhanje tako navdušilo, da brez hrane ne zmore niti ponoči. Če ne kuha, pa hrano sanja.

Čeprav sladice niso njena strast, nam je vseeno pripravila ananas s poprom.

Velik nasmešek se Zali nariše takoj, ko vstopi v kuhinjo, saj se za štedilnikom počuti izjemno. Trboveljčanka sicer trenutno še končuje višješolski študij turizma in gostinstva v Ljubljani, medtem pa eksperimentira in pripravlja nove menije, ki so vsakič znova prava gurmanska poslastica.

Trenutno je najbolj ponosna na svoj čoko-balzamični meni, ki ga je pripravila tudi nam. Z eno samo besedo lahko opišemo krožnik: “Slastno!”. In kdo bi si mislil, kako izjemen je okus pečenega piščanca z balzamičnim kisom in čokolado.

“Moj cilj je postati najboljša kuharica, kar sem lahko. Si ustvariti ime. Kulinarika se izjemno razvija, rada bi postala mednarodna znana, kot Ana Roš. Mi pa manjka še kilometrine, cilji pa so visoki.” 

Zala se zaveda, da so mnogim gostom neustaljene kombinacije jedi tuje in se včasih ustrašijo, še preden poskusijo. Zato rada pristopi do mize in obiskovalcem pojasni, kaj predlaga in zakaj.

Še ne 25-letna mladenka pa zanimivo, najraje pripravlja morske jedi, čeprav jih sama sploh ne je. Seveda jih poskusi, nam zagotovi, drugače ne gre. “Če imaš to žilico, potem veš, kaj je dobro in kaj ne”.

V kuhinji bi lahko preživela ure in ure, pravi.

Nove jedi skreira v glavi, včasih meni celo sanja in ga v prihodnjih dneh preizkusi na krožniku. Kdaj pa ji poleg študija in rednega dela v lokalu ostane čas za kreiranje novih jedi? Med pavzo. In pa seveda, ko pride kakšna mirna ura, ko ni novih naročil.

Če se boste odpravili na kulinarično poslastico v zagorski Ribnik in če bi radi preizkusili Zaline jedi, morate naročiti enega njenih menijev. Ali svinjski vrat v cider omaki (cider=peneče jabolčno vino) s popečenim porom in jabolkom. Kot že rečeno pa je mlada kuharica najbolj ponosna na piščančji file z bezgovim ciderjem in čoko-balzamičnim prelivom. Vas že mika?

Čoko-balzamična omaka je trenutno hit zagorske Gostilne Ribnik.

Prispevek je oglasno besedilo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...