15.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. septembra 2022
ZON.si1+1=2Kmalu imenovana nova (ali sedanja) ravnateljica radeške šole

Kmalu imenovana nova (ali sedanja) ravnateljica radeške šole

Še pred koncem tega koledarskega leta se obeta imenovanje ravnateljice Osnovne šole Marjana Nemca Radeče za obdobje prihodnjih petih let. Dosedanji prvi dami radeške šole se namreč drugi mandat izteka ob koncu decembra. Volitve v Svetu zavoda so s precejšnjo verjetnostjo napovedane za 20. oktober.

Obe kandidatki za ravnateljico, Katja Selčan ter Jana Wetz sta se v treh sklopih predstavili vsem tistim, ki bodo pomembno vplivali na končno odločitev: učiteljskemu in vzgojiteljskemu zboru, lokalni skupnosti, Svetoma staršev šole in vrtca ter članom Sveta Zavoda.

Mnenje o vsaki izmed kandidatk namreč podajo vsi omenjeni, kot govorijo izkušnje, pa se je v preteklosti že izkazalo, da se glasovanje posameznega člana Sveta zavoda za določeno kandidatko ne sklada nujno z mnenjem posamezne skupine.

Svet zavoda je tisti, ki bo odločil, katera kandidatka bo ravnateljevala radeški šoli naslednjih pet let. Tripartitno oblikovan organ sestavljajo posamezniki, ki predstavljajo vsak svojo skupnost: 4 predstavniki šole, 3 predstavniki lokalne skupnosti, 2 predstavnika Sveta staršev šole (en kot predstavnik matične šole in en kot predstavnik Podružnične šole Svibno), 1 predstavnik sveta staršev vrtca in 1 predstavnik vrtca – ti člani volijo ravnatelja.

Na tehtnici za prihajajoči mandat sta v tem mesecu 50-letna Katja Selčan iz Celja, ki delo ravnateljice opravlja zadnjih deset let, sicer pa po izobrazbi nosi naslov profesorica proizvodno tehnične vzgoje in kemije, 35-letna Jana Wetz pa je študij končala na Akademiji za glasbo in kot profesorica glasbe poučuje na radeški šoli.

Po tem, ko bodo v drugi polovici oktobra izbrali kandidatko, sledi še pridobitev mnenja Ministrstva za izobraževanja, znanost in šport, nato pa se oblikuje sklep o imenovanju ravnatelja. Celoten postopek imenovanja ravnatelja je tako vse prej kot enostaven, katera izmed kandidatk se bo razveselila izida volitev Sveta zavoda Osnovne šole Marjana Nemca Radeče pa bo znano čez dober mesec dni.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno...
X