15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoKljub zaprtju v zavodih aktivni na takšen ali drugačen način

Kljub zaprtju v zavodih aktivni na takšen ali drugačen način

Delo v zavodih, kljub popolnem zaprtju, vseeno ni povsem prekinjeno. V trboveljskem hramu kulture del zaposlenih čaka doma na ponoven začetek dela, del pa opravlja svoje zadolžitve od doma. Ob koncu leta je potrebno urediti dokumentacijo za izvedene projekte in jih poslati financerju.

Tu gre predvsem za festivala Speculum Artium in DigitalBigScreen 2020, kot tudi individualne projekte, ki so bili prijavljeni kot del letnega programa in so jih tudi izvedli. Urejajo enega največjih arhivov filmskih plakatov v Sloveniji, čas med zaprtjem stavbe pa izkoriščajo tudi za vzdrževalna dela, kot je remont varnostne razsvetljave in beljenje hodnikov. Nemoteno poteka tudi delo v DDTLabu, delu Mreže centrov raziskovalnih umetnosti RUK, ki jo vodi Delavski dom Trbovlje.

V laboratoriju so pripravili javni poziv za umetniške rezidence, ki se izteče 1. decembra. Prejšnji petek so na spletu pripravili interaktivno delavnico Vprašajte Evo. DDT se v tem času nemoteno vključuje tudi v projekte, tako na ravni Slovenije kot v mednarodnem okolju. Trboveljčani bodo sodelovali na spletnem portalu kulturno umetniške vzgoje, ki ga vodi Ministrstvo za kulturo, kot tudi na spletni letni konferenci konzorcija Time Machine Europe, kjer sodeluje kot pridruženi član konzorcija za digitalizacijo kulturne dediščine Evrope.

Pripravljajo decembrske dogodke

Splet je trenutno okolje, kjer lahko komunicirajo z občinstvom in ga poskušajo v polni meri izkoristiti. Poleg delavnice z robotkinjo Evo načrtujejo v okviru virtualnega muzeja rudarstva 4. dritl poseben program, s katerim bodo obeležili rudarski praznik, god sv. Barbare.

Prav tako bo možno prek profilov na družbenih omrežjih skupaj z umetniki, ki so se predstavili na festivalu Speculum Artium, še enkrat občutiti vzdušje festivala in morda neposredno od ustvarjalcev izvedeti še kaj več o njihovih delih.

V mislih imajo tudi aktivnosti v prednovoletnem času, ki jih še usklajujejo z občinskimi službami, javnimi zavodi in društvi. Kljub fizičnemu zaprtju se v DDT trudijo, da stik z občinstvom ne zamre. Za informacije o prihajajočih dogodkih pa vabijo na obisk njihovih spletnih strani in Facebook profila.

Tisto, za kar nikoli ni časa

V KCDD Zagorje smo dobili informacijo, da se tudi pri njih v tem času opravljajo vzdrževalna dela, za katera ni časa v »normalnem času«. Trenutno belijo in generalno čistijo Delavski dom, Knjižnico, Rudarski muzej, Weinbergerjevo hišo, obnavljajo železno zaveso, urejajo okolico, opravljajo vsakodnevna nujna opravila … Dela jim ne primanjkuje. Na žalost pa so, kot je tudi drugje, za obiskovalce popolnoma zaprti, prireditev ni in najbrž bo tako vsaj še do konca tega leta. Letos je bilo odpovedano vse, med drugim več dogodkov ob 60-letnici Delavskega doma, ni bilo Državne revije pevskih zborov, Festivala flavtistov in še marsikaj.

Predstavljamo novega direktorja, ki bi rad postavil Hrastnik na turistični zemljevid Slovenije

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...