-0.1 C
Trbovlje
sobota, 28. januarja 2023
ZON.siAktualnoKljub rasti okužb Zasavje brez hospitaliziranih covidnih bolnikov

Kljub rasti okužb Zasavje brez hospitaliziranih covidnih bolnikov

V zasavski regiji je glede na rezultate včeraj odvzetih brisov 900 aktivnih primerov, novoodkritih, ki so se izkazali za pozitivne pa je skupno 92. V Litiji so odkrili 50 novih okužb, v Zagorju 20 in v Trbovljah 17, medtem, ko so v Hrastniku zabeležili 5 novih pozitivnih primerov. Le v Hrastniku je na tedenski ravni zaznaven upad, povsod drugod pa – porast. 

Največje število okužb v regiji imajo v Litiji, kjer imajo že 329 aktivnih, za približno sto manj pa jih je v Zagorju ob Savi (233 aktivnih primerov) in Trbovljah (228 aktivnih primerov). Najmanj okužb, to je 109, beležijo v Hrastniku.

Včeraj je bilo med 14.814 odvzetimi brisi, ki so bili PCR testirani, na ravni celotne države potrjenih 7420 pozitivnih primerov na covid-19.

Trboveljska bolnišnica ni več covidna bolnišnica

Splošna bolnišnica Trbovlje je zadnji dan preteklega leta odpustila vse štiri do tedaj hospitalizirane bolnike, in kot je razvidno iz covid-sledilnika, jih odtlej niti ni več na novo sprejemala.

Iz tajništva zasavske bolnice so potrdili, da SB Trbovlje ni več covidna bolnišnica in da nimajo hospitaliziranih covidnih bolnikov.

Stanje precepljenosti pred jutrišnjo novo promocijsko akcijo

In preden se jutri cepilna mesta znova pripravijo na povečan obisk glede na navodila, ki jih je dalo Ministrstvo za zdravje, poglejmo še, kako kažejo številke glede odmerjenih cepiv – z enim odmerkom in z vsemi. Med vsemi regijami v Sloveniji je zasavska še vedno najbolj precepljena. Razkrivamo podrobneje:

Občina Z enim odmerkom Z vsemi odmerki
Hrastnik 74,4 70,3
Trbovlje 71,8 69,1
Zagorje ob Savi 72,6 69,7
Litija 71,7 68,7
Delež (v odstotkih) precepljenega prebivalstva (18+) v občinah zasavske regije, vir: NIJZ (cepimose.si)

SORODNI ČLANKI:

Rekordno število pozitivnih dnevno, v Zasavju vse več PCR testov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Čeprav v dolini vse kopno, v hribih še vedno rovi po snegu

Našo objavo so spodbudila pisma bralcev. Eni, ki tarnajo čez neočiščene pločnike v mestu, pa drugi, ki so si morali dobesedno skopati rove, da...
X