4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoKlišejevci ohranjajo litijski kino pri življenju

Klišejevci ohranjajo litijski kino pri življenju

Kljub koronskemu premoru se litijski kino vrača v vsej svoji pestrosti. Tako manjše kot popolne zapore kulturne dejavnosti so mladim dale še dodatno motivacijo, da dosežejo, da litijski kino postane pomembna stalnica litijske kulturne ponudbe.

“Klišejevci smo zbrali pogum in začeli iskati partnerje, da bi projekt tudi uresničili – že po otvoritveni kinosoboti septembra 2019 pa se je izkazalo, da je bilo združevanje moči z ZKMŠ Litija (Kulturni center Litija in MC Litija), Občino Litija in izvajalcem Moj kino, dobra poteza,” pripoveduje Danijela Sitar, ki se ponosno spominja, da so kljub pojavu koronavirusa uspeli izvesti še en filmski dogodek – na prostem. Tudi ko je vse na glavo obrnil COVID-19, je Klub litijskih in šmarskih študentov – Kliše klub napenjal moči, vse dokler niso naposled dosegli, da filmski trak ponovno steče.

Občina dala zeleno luč za kino

Kliše klubu se je uresničila velika želja v tistem trenutku, ko je Občina Litija odobrila, da se kino vpelje v redno dejavnost Kulturnega centra Litija. Kaj to pomeni? To pomeni, da izvedba ni prepuščena negotovemu financiranju, pač pa je del redne dejavnosti, ki jo prevzema akter, ki ima za to najbolj ustrezno infrastrukturo – Kulturni center Litija in financer Občina Litija.

Litija odslej na filmsko-kulturnem zemljevidu

Projekta Kino Litija se Klub litijskih in šmarskih študentov po vloženem trudu tako na območju Litije upravičeno veselijo, obenem pa zagotavljajo: “Za uspešen obstoj kina bomo še vedno aktivno vključeni idejni očetje/mame Klišejevci, prostovoljci iz MC Litija in drugi filmoljubi,” s čimer dokazujejo, da imajo voljo, da skupaj z ZKMŠ-jem (po)skrbijo, da Litija ostane na filmskem kulturnem zemljevidu.

Preko pet kanalov do filmskih užitkov

Ponovno filmsko akcijo napovedujejo že za 1. oktober, za kulturno-umetniške duše v povezavi s kinom pa sporočajo, da bo litijski filmski/kino-zgodbi mogoče slediti na naslednjih kanalih:

  • spletni strani https://www.kclitija.si/
  • spletni strani www.mclitija.si.
  • Facebook strani z iskalnim geslom Kulturni center Litija
  • Facebook strani z iskalnim geslom Mladinski center Litija ter
  • https://www.facebook.com/YouthCenterLitija
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...