Katapult ni le inkubator, postavlja lastne zgodbe o uspehu!

In, če naj bi v Katapultu iskali podjetnike začetnike in inovatorje, ki bodo del inkubatorja, se na tem mestu vsekakor zgodba ni zaključila. Lastna založba, modna blagovna znamka …le kaj še sledi?

0
483
Urša Goršek Poznič

Katapult je kot podjetje ustanovilo svojo lastno založbo, katere inovativnost so prepoznali tudi na Gospodarski zbornici, saj so letos na lokalnem nivoju prejeli zlato in na nacionalnem srebrno priznanje.

Prvi lasten produkt je inovativna založba

»To je naš prvi lastni produkt«, ponosno predstavlja Založbo 5ka direktorica Urša Goršek Poznič. Ne glede na to, da je Katapult podpornik multimedije, novih tehnologij in digitalizacije, pa založba odločno vztraja pri dveh klasikah – avtorji so slovenski in knjige so le natisnjene.

Pozničeva, ki se je tokrat po dolgem času »znašla« v gospodarstvu je s svojo odločitvijo zadovoljna. Poleg skrbi za vse varovance Katapulta mora poskrbeti, da ni podjetje samemu sebi namen. In to ji je več kot uspelo, saj gre prodaja knjig lastne založbe zelo dobro, poleg tega pa avtorji izdanih knjig dobijo višje odstotke od prodaje kot v klasičnem založništvu, nam zagotovi Pozničeva. trenutno v Katapultu sestavljajo zadnje kose najnovejše zgodb. A o tem malce kasneje.

Na trg so tokrat postavili že svojo 10 knjigo: Česar šole ne povedo. Koncept knjige je zastavljen na sistem mobilnika, v vsebino pa so se vključili mnogi znani Slovenci. Naklade njihovih knjig so med 850 do 1000 izvodov, bistvo knjige pa je sporočilna vrednost. Skrbno izbrane vsebine vse dišijo po podjetništvu ali pa imajo močno osebno sporočilo. Poleg Pozničeve za izbor knjig skrbi urednica Petra Škarja in s kvalitetnim izborom ter dobro prodaje založba prinaša dobiček.

Visoka moda in kakovostni izdelki

Nadgradnja lastnih proizvodov Katapulta je znamka More then beauty, ki so jo v Katapultu postavili skupaj z lastnico licence Miss Slovenije Jelko Verk. Blagovna znamka, ki temelji na kvaliteti in materialih, ki so ekološko nesporni, vključuje inovativne lastne produkte zraven pa so povabili tudi nekaj lokalnih izdelovalcev. Kuolmi Marjetke Hribar, vezalke Davida Kneza, sodelujejo celo s podjetjem Tosama. Visoka moda iz slovenskih materialov in domače proizvodnje je že na voljo tudi v spletni trgovini, v trboveljskem Katapultu pa so na ogled postavili »show room« predstavitveni kotiček njihovih izdelkov.

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here