0.5 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.siAktualnoKartomati prihajajo tudi na zasavske postaje

Kartomati prihajajo tudi na zasavske postaje

Slovenske železnice načrtujejo postavitev 156 samopostrežnih prodajnih mest potovalnih vozovnic na 142-tih lokacijah – tudi na devetih železniških postajališčih od Kresnic pa do Radeč.

Na progi Dobova-Zidani Most-Ljubljana se načrtuje postavitev samostojnih prodajnih mest na postajališčih: Dobova, Brežice, Krško, Brestanica, Blanca, Sevnica, Breg, Loka, Radeče, Zidani Most, Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, Sava, Litija, Kresnice, Jevnica, Laze, Ljubljana – Zalog, Ljubljana- Polje, Ljubljana.

Omenjena samopostrežna prodajna mesta oziroma »kartomati« bodo uvedeni na ključnih železniških vpadnicah, na turistično zanimivih območjih in na območjih z visokim ocenjenim potencialom potnikov ter na železniških postajah/postajališčih, kjer prodaja prek klasičnih prodajnih mest ne poteka (se ne izvaja).

Delovali naj bi do letošnje jeseni

“V prvi fazi načrtujemo postavitev na 120-tih in v drugi še na 36-tih lokacijah,” so sporočili iz Slovenski železnic in dodali, da “trenutno potekajo postavitve prvih samostojnih prodajnih mest, ki bodo v okviru pilotnega (preskusnega) projekta začela delovati do konca tega meseca”. Načrtujejo, da bodo do jeseni leta 2022 postavljeni vsi načrtovani avtomati.

S to širitvijo prodajne mreže želijo Slovenske železnice potnikom ponuditi dodatno možnost za nakup vozovnic z gotovino ali s plačilno kartico 24 ur na dan, vsak dan. “Pričakujemo dober odziv, sploh na postajah, ki niso zasedene s prodajnim osebjem in nakup na postaji trenutno ni mogoč,” so optimistični.

Še štirje drugi načini nakupa ostajajo

Z uvedbo samopostrežnih prodajnih avtomatov pa še zdaleč potniki ne bodo omenjeni zgolj na uporabo t.i. kartomatov. Vozovnice bodo namreč še vedno lahko kupili tudi na vseh trenutno obstoječih prodajnih mestih (blagajnah), pa tudi preko mobilne aplikacije Grem z vlakom ali preko spletne strani Slovenskih železnic, kjer nakup na postaji izjemoma ne bo mogoč, pa bo možen nakup vozovnice tudi na vlaku, kot to poteka trenutno.

SORODNI ČLANKI:

Hrastniški potniki vredni manj?

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Bo 127 Trboveljčanov namesto neprofitne plačevalo tržno najemnino?

Najemniki Spektrovih stanovanj so se znašli v negotovosti: so še naprej upravičeni do subvencije neprofitne najemnine ali jim bo pripadala zgolj subvencija tržne najemnine?...
X