4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoKam na počitniško delo v Zasavju

Kam na počitniško delo v Zasavju

Šolske počitnice so priložnost za zasavske dijake in študente, da poiščejo delo, pridobijo izkušnje in tudi zaslužijo.

V Zasavju je trenutno 16 prostih del za študente in dijake, več ponudb je za delo v proizvodnji, za fizično delo, kot so prebiranje tlakovcev, pomoč pri strešno – krovskih delih, delo v končni proizvodnji, pomoč vozniku pri dostavi težjih paketov. Na voljo so tudi programiranje, delo v kuhinji in delo na terenu. Dijaki lahko delajo, ko dopolnijo 15 let, je pa res, da veliko podjetij zahteva, da so osebe, ki opravljajo delo pri njih, starejše od 18 let. Zasavski delodajalci za uro dela ponujajo od 3,80 do 4,23 evra neto, nekateri plačujejo po projektu ali po dogovoru.

Povprašajte tudi prijatelje in znance

Počitniško delo na študentskih servisih sprejemajo že od začetka maja naprej, tako da svetujejo mladim, da se za delo zanimajo že prej in spremljajo ponudbo. “Pametno je o morebitni potrebi za počitniško pomoč vprašati tudi prijatelje, znance ali kar podjetja, v katerih bi si želeli opravljati delo. Podjetja imajo namreč rada samoiniciativne mlade, ki so se pripravljeni potruditi in opraviti delo korektno in odgovorno,” svetuje Saša Praček iz e-Študentskega servisa iz Zagorja. Letos že v predpočitniškem času beležijo približno 30 % večjo ponudbo del tako, da pričakujejo tudi med počitnicami večje povpraševanje po dijaškem in študentskem delu, pravi Pračkova.

Dijakom in študentom na e-Študenskem servisu predlagajo tudi, da se v spletni poslovalnici prijavijo na aktivno iskanje – tam imajo namreč možnost, da si izberejo obveščanje prek SMSa ali e-pošte zgolj za tista dela, ki jih zanimajo. Tako bodo do informacij prišli pred ostalimi, ki ponudbe ne spremljajo tako redno.

e_studentski_servis1

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...