-- OGLAŠEVANJE --

Vlomilci lani večkrat v hiše, letos v stanovanja!

Število vlomov v stanovanja in hiše v Trbovljah in Hrastniku v zadnjem letu precej naraslo, v Zagorju velik upad.

-- OGLAŠEVANJE --

Zasavje: Predolgi prsti zasrbeli nepridiprave letos že 24x

Letošnje leto so s tatovi največ dela imeli trboveljski policisti. Skupaj beležijo 13 velikih tatvin, od tega 3 vlome v stanovanje, enega v hišo in enega v počitniško hišo, ostale tatvine so bile izvršene v druge objekte. Lani so bili vlomilci v Trbovljah na delu 9 krat.

V Hrastniku v 2015 najmanj tatvin, letos porast

vlom5V sosednjem Hrastniku so v lanskem letu najmanjkrat »lovili« vlomilce, obravnavali so 7 vlomov. Letos že 9, in sicer nepridipravi so trikrat vdrli v stanovanjsko hišo, dvakrat v gostinski lokal in enkrat v trgovino. Ostale tatvine so izvršili v razne druge objekte.

Pozitivna vest iz Zagorja

V Zagorju se je statistika do oktobra obrnila v prid občanom. Možje v modrem so lani kar 11 krat iskali vlomilce, ki so težave povzročali prebivalcem. Kar 10 vlomov v stanovanjsko hišo je bilo na območju Zagorja, en vlom v drvarnico. Predolge prste so letos imeli dvakrat, obakrat je šlo za vlom v stanovanjski blok.

Najhuje je dejstvo, da je nekdo brskal po tvojih stvareh

Vlomilci premečejo stanovanje v zelo kratkem času.
Vlomilci premečejo stanovanje v zelo kratkem času.

»Najhuje je dejstvo, da je nekdo brskal po tvojih stvareh, se dotikal predmetov in hodil bogvekje« je za naš portal opisala prijateljica uredništva, ki so ji pred leti vlomili v stanovanje in prebrskali vse, do zadnjega kotička. Nered je bil še najmanjši problem. Težko ji je bilo, ker se še dolgo v lastnem domu ni počutila varno. Poleg škode, ki jo je vlomilec storil v stanovanju je ostala tudi brez privarčevanega denarja, družinske zlatnine in nekaj vrednostnih predmetov.

Žal ji je, da takrat ni razmišljala o zavarovanju. »Češ pa saj ne bodo ravno meni« si je mislila. Zato smo v območni enoti Zavarovalnice Triglav v Trbovljah preverili, kaj sploh lahko zavarujemo.

»Zavarovalnica krije škodo, do katere je prišlo, ker so bile zavarovane stvari odnešene, uničene ali poškodovane pri vlomu, ropu oziroma poskusu teh dejanj« nam je povedala Martina Juvan.

Zavarujemo torej lahko pohištvo, denar, vredne predmete, listine, kartice … Pripravljeni so zavarovalni paketi, vseeno pa na Triglavu svetujejo, da se »vsak posameznik posvetuje z zavarovalnim zastopnik in izbere produkt, ki bo zanj najbolj primeren«.

Da do najhujšega ne bi prišlo je želja vseh. Če pa že, mora zavarovanec takoj obvestiti policijo in pripraviti seznam ukradenih in poškodovanih predmetov, najkasneje v treh dneh dogodek prijaviti zavarovalnici.

Počitnice – priložnost dela tatu?

 

Letos manj vlomov v stanovanja in hiše le v Zagorju, drugje porast.
Vlomilci na delu dopoldan, popoldan in ponoči!

Niti ne, zatrdijo vsi trije zasavski komandirji. V zadnjih letih namreč niso zaznali porasta velikih tatvin v času počitnic in praznikov. Vlomi v objekte so bili izvršeni v različnih časovnih intervali, pravi trboveljski komandir Aleš Oberčkal: »Tako, da ne moremo izpostaviti zgolj popoldanskega ali nočnega časa. Prav tako ni zaznati porasta v času počitnic ali dopustov.«

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --