-- OGLAŠEVANJE --

Kaj vse Zasavje ponuja mladim: Stand up večer, kvizi, uporabne delavnice, vaje z bendom …

-- OGLAŠEVANJE --

V mladinskih centrih po Zasavju se vedno nekaj dogaja. Ta vikend vabijo na različne dogodke, ki se začnejo danes.

V Zagorju so tovrstni dogodki vedno lepo obiskani. V MC Zagorje ob Savi pravijo, da je razlog za to prilagajanje vsebin interesov mladim. Center za druženje obiskuje vse več ljudi, a še vedno iščejo načina, da bi privabili nove obraze.

Vsak petek organizirajo druženje v dnevnem centru od 15. do 21. ure ter vsako drugo soboto od 16. do 21. ure. Ob vikendih pa tudi delavnice in druge vsebine za mlade, na primer lan party, stand up, sleepover, halloween, karaoke in še mnoge druge.

Pohvalijo se lahko tudi z novo pridobitvijo 3D tiskalnikom. Ta bo za vse obiskovalce na voljo za brezplačno uporabo. Da bo uporaba preprosta danes, 25. 11., pripravljajo delavnico 3D tiska. Več o dogodku in tudi prihodnjih dogodkih na njihovi spletni strani.

Mladi potrebujejo mlade

Vikend dogodkov se v MC Trbovlje prične ta petek s tradicionalnim Večerom družabnih iger pod vodstvom Matije Kodriča. To je dogodek, ki ga organizirajo vsakih 14 dni. Rednim obiskovalcem se vedno pridružijo tudi kakšni novi. Na ta način se organsko širi socialna mreža mladih, so prepričani v ZMŠ Trbovlje.

Dan kasneje sledi ZMŠT kviz, ki bo tokrat potekal v mednarodni izvedbi. Uganke pod vodstvom Benjamina Murna in Matica Škrbca.

Pomembno nam je, da imajo dogodki poleg zabave vključen tudi element neformalnega izobraževanja, ki krepi psihosocialni razvoj. Opažamo trend naraščanja udeležbe na dogodkih, pri sami izvedbi aktivnosti pa nam mladinskim delavcem tudi prostovoljno pomagajo mladinski voditelji – to so aktivni mladi, ki pomembno prispevajo k pestrosti lokalnega programa. Naše mladinsko središče je znano po tem, da mladi so-ustvarjajo dogodke, saj na ta način najbolje zadovoljujemo neposredne potrebe mladih,” pove Tjaša Golob iz Zavoda za mladino in šport Trbovlje.

V Litiji vabijo na sprehod

V Mladinskem centru Litija med vikendi poteka program MC Klub. Program je dobro izkoriščen in koriščen, saj prostore redno uporablja nekje med 20 in 25 mladih Litijanov, nekateri se udejstvujejo v bendih, nekaj jih ustvarja samostojno.” Prostor je dostopen mladim, ki so vključeni v program, uporabljajo ga po vnaprej dogovorjenem urniku, pojasnijo pravila organizatorji. Drugih vsebin med vikendi ne ponujajo, razen občasnih dogodkov, so sporočili iz MC Litija.

Za mladino organizirajo tokrat sprehod Po poteh obrtniške in industrijske dediščine. Po pešpoti se bodo odpravili danes, 25. novembra, s pričetkom pri upravni stavbi Predilnice Litija. Skupaj se boste sprehodili mimo tovarne, preko železnice, ki je v Litijo prinesla pravi razvoj industrije, se spomnili topilnice in končali na pobočjih Sitarjevca, kjer bo kakšna beseda tekla o delovanju rudnika.

V Hrastniku več aktivnosti med tednom, manj ob vikendih

Za obiskovalce, predvsem tiste najmlajše organizirajo različne dogodke. Dobro obiskane so pravljične sobote. Prejšnjo je otroke obiskala Klovnesa Mici. Naslednja pravljično obarvana sobota pa bo na sporedu 3. decembra.

Če bi se radi ob napetem urniku malce sprostili, pa za vas dogodek z naslovom Gong kopel. Na sproščanje ob zdravilnih zvokih gonga, ki bo v petek, 25. 11. 2022

 

Poletne počitnice: V katerem zasavskem mestu otrokom ponujajo največ?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --