4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoKaj storiti, če doma izbruhne požar, kako ukrepati pri nesreči

Kaj storiti, če doma izbruhne požar, kako ukrepati pri nesreči

Kaj storiti, če doma izbruhne požar, koga poklicati pri hujši prometni nesreči, kako se lotiti oživljanja z defibrilatorjem in kaj storiti ob zapori dihalnih poti, bodo Trboveljčane naučili trboveljski gasilci.

Veliko izobraževanj za otroke, premalo za odrasle

Sandi Lepoša

“Veliko tovrstnih izobraževanj je namenjenih predšolskim otrokom, šolarjem in dijakom, nekaj se naučijo še ob opravljanju vozniškega izpita, nato pa je tega konec, pridobljeno znanje pa se pozabi,” pravi gasilec Sandi Lepoša iz Gasilskega zavoda Trbovlje, kjer 11. marca, ob 9. uri, v sodelovanju z Rdečim križem prvič pripravljajo izobraževanje za vse občane. “Še vedno se namreč velikokrat dogaja, da ljudje ne vedo niti, kam poklicati, če se zgoditi nesreča, niti kako opremo, denimo defibrilator, uporabiti. Tovrstnih izobraževanj je premalo,” še pravi Lepoša.

V štirih urah se bodo udeleženci izobraževanja teoretično in praktično seznanili s temeljnimi postopki oživljanja za odrasle in otroke z uporabo defibrilatorja, z ukrepanjem ob zapori dihalnih poti pri odraslih in otrocih ter spregovorili o požarni varnosti v domačem okolju in o ukrepih pri udeležbi v hujši prometni nesreči. Število prijav je omejeno. Dodatne informacije in prijave na sprejemajo na  e-naslov: zaljudibrezskrbi@gmail.com.

SORODNI ČLANKI:

FOTO in VIDEO: Zgorelo stanovanje, evakuirali stanovalce

FOTO in VIDEO: V Zagorju zagorela hiša

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...