17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoKaj se bo ponoči dogajalo v knjižnici

Kaj se bo ponoči dogajalo v knjižnici

“Preberi tri Andersenove pravljice, pravilno odgovori na tri vprašanja in si prisluži vstopnico za druženje,” se glasi navodilo za letošnjo Noč v knjižnici – Noč z Andersenom, ki jo že deseto leto zapored pripravlja trboveljska knjižnica. Prijave so možne do 19. marca.

Noč iz 23. na 24. marec bo 25 izbranih mladih ljubiteljev knjig in Andersenovih pravljic, starih od 8 do 10 let, v knjižnici preživelo na čisto poseben in zabaven način.

In še presenečenje ob okrogli obletnici

Katra Hribar Frol

“Prisluhnili bomo pravljicam, se pogovarjali, ‘kravžljali’ možgane ob knjižnem kvizu in križankah, uživali v disku in prejeli tudi poseben obisk – obiskal nas bo vojak, saj bo letos fokus na Andersenovi pravljici Kositrni vojak. Ustvarjali bomo na ustvarjalnih delavnicah in še in še,” je povedala direktorica trboveljske knjižnice Katra Hribar Frol in ob 10. obletnici napovedala tudi praznično presenečenje.

Zabava v knjižnici bo trajala vse do 1. ure zjutraj, ko bo na sporedu jutranja pravljica, nato pa spanje. Starši bodo po otroke lahko prišli okoli 9. ure, ko bo zajtrku sledila še razstava, svoje izdelke bodo mladi ljubitelji Andersenovih pravljic namreč izobesili na pravljični javor pred knjižnico.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...