25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoKaj se bo ponoči dogajalo v knjižnici

Kaj se bo ponoči dogajalo v knjižnici

“Preberi tri Andersenove pravljice, pravilno odgovori na tri vprašanja in si prisluži vstopnico za druženje,” se glasi navodilo za letošnjo Noč v knjižnici – Noč z Andersenom, ki jo že deseto leto zapored pripravlja trboveljska knjižnica. Prijave so možne do 19. marca.

Noč iz 23. na 24. marec bo 25 izbranih mladih ljubiteljev knjig in Andersenovih pravljic, starih od 8 do 10 let, v knjižnici preživelo na čisto poseben in zabaven način.

In še presenečenje ob okrogli obletnici

Katra Hribar Frol

“Prisluhnili bomo pravljicam, se pogovarjali, ‘kravžljali’ možgane ob knjižnem kvizu in križankah, uživali v disku in prejeli tudi poseben obisk – obiskal nas bo vojak, saj bo letos fokus na Andersenovi pravljici Kositrni vojak. Ustvarjali bomo na ustvarjalnih delavnicah in še in še,” je povedala direktorica trboveljske knjižnice Katra Hribar Frol in ob 10. obletnici napovedala tudi praznično presenečenje.

Zabava v knjižnici bo trajala vse do 1. ure zjutraj, ko bo na sporedu jutranja pravljica, nato pa spanje. Starši bodo po otroke lahko prišli okoli 9. ure, ko bo zajtrku sledila še razstava, svoje izdelke bodo mladi ljubitelji Andersenovih pravljic namreč izobesili na pravljični javor pred knjižnico.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X