-- OGLAŠEVANJE --

Kaj bodo Zagorjani ponudili turistom

-- OGLAŠEVANJE --

‘Razvijajmo turizem’ je operacija, ki jo bo Kulturni center – Delavski dom Zagorje ob Savi kot nosilec operacije prijavil na 1. javni poziv Partnerstva LAS Zasavje. Partnerja v projektu bosta občina Zagorje ob Savi in Kolesarski klub Zagorska dolina.

Zaposlili bodo turističnega informatorja

“V sklopu omenjene operacije imamo namen v prostorih Rudarskega muzeja Zagorje urediti turistično informacijski center in v njem zaposliti osebo, ki bo opravljala delo turističnega informatorja. Znotraj muzeja bomo uredili še en prostor, ki bo namenjen turistični promociji in prodaji spominkov, izposoji koles in druženju,” so povedali na občini Zagorje.

V Evroparku postajališči za avtodome

Na območju mesta Zagorje in v Evroparku imajo namen z oskrbovalnima stebričkoma opremiti in označiti dve lokaciji – postajališči za avtodome. Za potrebe izposoje koles je predviden tudi nakup le-teh, na voljo pa bodo tudi električna kolesa.

Celotno operacijo bodo zaokrožili še z ureditvijo javnih kolesarskih servisnih točk, info tablami, kolesarskim vodnikom in promocijskimi dogodki, z namenom promocije turizma v Zasavju, kolesarjenja in zdravega načina življenja. Skupna ocenjena vrednost celotne operacije, pravijo na občini, znaša 103.000 evrov.

Prijavo za razpis LAS pripravlja tudi Krajevna skupnost Tirna, kjer bo občina prav tako v vlogi projektnega partnerja.

Nov namen za staro vaško šolo v Tirni

KS Tirna

V Tirni se bodo lotili projekta Revitalizacija vaške šole v Tirni in aktivizacija mladih žensk in medgeneracijske skupine kot ranljive skupine na vasi. Po besedah predsednika KS Tirna Jožeta Čibeja bodo uredili objekt šole, ki ga ima zdaj v najemu Gasilsko društvo.

“Kuhinjo bomo opremili s sodobnimi pripomočki, v njej se bo sestajala medgeneracijska skupina. Za prireditve jo bo uporabljal tudi Aktiv kmečkih žena. Poleg tega bomo uredili tudi letno kuhinjo, ki bo na voljo tudi za veselice. Uredili bomo tudi sanitarije s kopalnico, saj v prostoru deluje tudi Športno društvo, ter klubsko sobo z internetom, računalnikom, televizijo, za družabna srečanja in izobraževanja. Pa tudi malo čistilno napravo bodo postavili,” je razložil Čibej. Projekt znaša 59.000 evrov, v njem sodelujejo štirje partnerji.

SORODNI ČLANKI:

Kaj Zasavje ponuja turistom?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --