17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoKaj bo zraslo na mestu vile Aurora?

Kaj bo zraslo na mestu vile Aurora?

Naprodaj je zemljišče, na katerem je nekdaj stala Križnikova vila Aurora. 

Na trboveljskem Golovcu dobrih 3.200 kvadratnih metrov zemljišča bivše vile Aurora, razkosanega na 5 delov, prodajajo sedanji lastniki.

7 let pred tem sta takratna lastnika zemljišča Iztok Slanšek in Branko Lukšič na tem mestu nameravala postaviti stanovanjsko-poslovni objekt: “Pred leti smo nameravali graditi, a nato ocenili, da ni dovolj povpraševanja po novih stanovanjih. Zdaj menimo, da je lokacija spet postala zanimiva,” nam je povedal predstavnik 3S inženiringa.

vila aurora6Zemljišče so razdelili na 5 parcel, ki so velike od 360 do 900 kvadratnih metrov. Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za območje je sprejet; tu bi lahko stale individualne hiše, morda oskrbovana stanovanja … Priključki za vodo, kanalizacijo in električno energijo so že na lokaciji. “Nekaj zanimanja so potencialni kupci že pokazali, cene bodo dogovorne, gibale naj bi se tam od 20.000 do 40.000 evrov, glede na velikost parcel,” pravi predstavnik 3S inženiringa.

Niso je spomeniško zaščitili

Rušitev okoli 100 let stare trboveljske primestne vile Aurore pred 8 leti naj bi med občani in spomeniško stroko zbudila kar nekaj ogorčenja, a se takratna občinska oblast ni odločila, da bi vilo razglasila za kulturni spomenik lokalnega pomena. “Nasprotovanja ni bilo, oglasili so se celjski predstavniki Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije in si vilo, ki je bila v precej slabem stanju, ogledali. Zanimiva se jim je zdela stara peč, s katere so vzeli ploščice,” je še povedal predstavnik 3S inženiringa.

vila Aurora Trbovlje
vila Aurora

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...