33.2 C
Trbovlje
sreda, 23. junija 2021
ZON.si1+1=2PRESTAVLJENO NA 1. junij: S teboj nisem ti, S teboj sem JAZ

PRESTAVLJENO NA 1. junij: S teboj nisem ti, S teboj sem JAZ

… tako se glasi sporočilo, ki bi ga ob zaključku projekta Gradimo VIP Zasavje radi ponesli širom Slovenije. Jutri, 25. maja ob 17. uri V ŽIVO na FB strani VDC Zasavje. 

Na VIP dvorišču bo jutri v Zagorju še kako pestro!

VIP Zasavje je inovativen koncept vključevanja ranljivih skupin v družbo. Špela Režun pojasnjuje: “Vključujočo družbo gradimo celovito, na dveh glavnih temeljih hkrati. Prvi so kompetence in samozavest invalidov. Drugi je kreativno medsektorsko povezovanje in sodelovanje vodilnih, zaposlenih iz različnih organizacij, učiteljev in otrok s ciljem, da se skupaj naučimo odstranjevati poleg arhitektonskih ovir tudi ovire v glavah ljudi. Da postanemo vključujoča družba ZA VSE v mislih, besedah in dejanjih.”
Uporabnice VDC so se v VIP projektu opolnomočile in sedaj pogumno stopajo na “družbeni oder” skupaj z aktualnimi finalistkami miss Slovenije. Na modni reviji bodo nosile slovenske jakne More than beauty in izdelke eko blagovne znamke VDC Prešito. Modni reviji se bo pridružila tudi trenerka razmišljanja, Nastja Mulej, skupaj s predstavniki 3 skupin – direktorjev-ravnateljev, učiteljev in otrok, ki jih je celo leto učila kreativnega, vključujočega razmišljanja. Pridružile se bodo tudi članice zasavske skupine za samopomoč rakavih bolnikov, ki bodo prikazale pomen pravilnega pregledovanja dojk in zdravega način življenja.
Vse to pa bo prežeto s kulturo, povezano v verzih naše zaposlene Mateje Virant-Košak, plesu, glasbi, poeziji uporabnikov in uporabnic VDC Zasavje ter učenk glasbenih šol Hrastnik, Trbovlje in Zagorje.
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do konca meseca je čas, da se odločite, kdo vam bo prinašal srečo

Ko je pred 30 leti Anton Lepoša šel čez mesto, se je marsikdo prijel za gumb; da bi mu le prinesel srečo. Dimnikarstvo Lepoša...