-- OGLAŠEVANJE --

Jubilejni Speculum bo občinstvo znova presenetil 

-- OGLAŠEVANJE --

Ustvarjalci legendarnega festivala novomedijske umetnosti za obiskovalce Trbovelj pripravljajo nora presenečenja.

Kot že stalna praksa bodo vse predstave, delavnice, razstave za obiskovalce brezplačne, namenjene pa odraslim in otrokom. Letošnji september bo trboveljski delavski dom še okrepil navezo z Ars Elektroniko iz Linza, znova pa v Trbovlje prihaja tudi nanoznanstvenik James Gimzewski, ki za Speculum Artium pripravlja projekt namenjen prav za trboveljski festival.

10 let novomedijskega festivala v Trbovljah

Festival Speculum Artium je osrednji dogodek programa Trbovlje novomedijsko mesto, ki deluje v sklopu Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje. In kot pojasnjujejo organizatorji: »V preteklih devetih letih  se je Speculum Artium uveljavil kot vodilni festival novomedijske kulture v Sloveniji, zlasti zaradi vizionarsko usmerjenega prepleta novomedijskih produkcij z umetnostjo, tehnologijo in znanostjo.«

Vsa leta festival s sofinanciranjem na podpodročju intermedijskih umetnosti podpira Ministrstvo RS za kulturo. Tudi letošnje leto so na Javnem razpisu za izbor večletnih kulturnih projektov prejeli zavidljivih 99 od 100 točk, kar dokazuje njihovo močno prisotnost ne samo v slovenskem temveč tudi mednarodnem prostoru. »Speculum Artium postaja še posebej v zadnjih letih uveljavljen, ne le kot nacionalni, temveč zmeraj bolj tudi kot mednarodno prepoznaven festival intermedijske umetnosti, ki pri nas trenutno najbolj dviga stopnjo prepoznavnosti omenjenega področja sodobne umetnosti. S tem predstavlja referenčni okvir ostalim festivalom« je podporo festivalu obrazložila strokovna komisija.

Od 13. do 15. septembra bodo Trbovlje preplavili izvajalci iz celotnega sveta, obetajo se tehno performansi, vključevanje mlajše publike v interdisciplinarne delavnice ter predstavitev intermedijske umetnosti širši, laični javnosti.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Enkratna priložnost za vstop v svet znanosti, tehničnih dosežkov in umetnosti

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --