-- OGLAŠEVANJE --

Izigran v zgodbi Paviljon Park

»Očitno se ne pišem prav,« ob nepričakovani razveljavitvi razpisa za oddajo gostinskega lokala Paviljon Park v trboveljskem mestnem parku razočarano in ogorčeno ugotavlja gostinec Igor Matanovič.

-- OGLAŠEVANJE --

Želijo si več ponudb

Igor Matanovič
Igor Matanovič

Na občini Trbovlje, ki je objavila razpis, so nam pred dnevi povedali, da sta na razpis za oddajo gostinskega lokala prispeli 2 popolni vlogi, nato pa si je en ponudnik premislil in odstopil od ponudbe. Povsem logično bi bilo pričakovati, da bo na razpisu izbran edini preostali ponudnik, ki je oddal popolno vlogo, v tem primeru Igor Matanovič.

A na občini so se odločili drugače. »Ponudniku ni nič manjkalo, želimo pa pridobiti večje število ponudb in spodbuditi konkurenčnost v naši občini ter tako opraviti izbor med več ponudbami,« pojasnjuje nenavadno odločitev vodja oddelka za premoženjske zadeve na občini Trbovlje Jana Škorjanc Štrakl. Prepričana je, da jim bo kljub ponovitvi razpisa lokal v parku uspelo odpreti v predvidenem roku, to je maja.

Si je občina prisvojila idejo?

občina Trbovlje»Vsi smo imeli enake možnosti in enako količino časa za prijavo, zato se mi odločitev občine ne zdi pravična. Pa ne le to, sama ideja za lokal v parku je moja. Z njo sem se prijavil na občinski razpis za mikro podjetja, vlogo so mi zavrnili, idejo pa na občini vzeli za svojo,« pravi Matanovič, ki se zaveda, da je pri zavrnitvi pri tem razpisu šlo za njegovo napako.

Škorjanc Štraklova odgovarja, da je bila ideja za lokal v parku ideja številnih, ki so v zadnjih letih prihajali na občino in spraševali, ali bi lahko kaj takega postavili v parku. Pred sprejemom občinskega prostorskega načrta postavitev takšnega objekta ni bila mogoča, po sprejemu pa so takoj pristopili k uresničitvi ideje. »Drži, da je gospod Matanovič podal prijavo na razpis, ki je bil objavljen glede dodeljevanja spodbud za podjetništvo, ter da je bila njegova vloga zavrnjena. Prijavitelj namreč ni izpolnjeval formalnih pogojev (neporavnane davčne obveznosti) in njegova vloga se ni uvrstila v postopek točkovanja za dodelitev spodbud

Zaupni podatki zaokrožili po Trbovljah

Matanoviča pa poleg vsega preseneča tudi to, kako hitro so zaupni podatki, ki naj bi jih poznali le člani razpisne komisije, zaokrožili po Trbovljah. »Poslovni načrti bi morali biti zaupni, a podatki o ceni, ki sem jo ponudil za montažni lokal, ki si ga sploh še ni mogoče ogledati, so že zaokrožili, kar pomeni, da sem na ponovljenem razpisu tako rekoč že izgubil,« pravi Matanovič, ki pa dodaja, da se ne misli kar vdati, zato se bo na razpis ponovno prijavil, posvetovati pa se namerava tudi z odvetnikom.

»Kaj lahko mladi sploh naredijo in počnejo v tej občini, ki ni sposobna izpeljati niti enega razpisa tako kot je treba?« sprašuje Matanovič.

Igor Matanovič v svojem lokalu Barbara.
Igor Matanovič v svojem lokalu Barbara.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

ANKETA: Kaj bi vi prebrali najprej?

Zanima nas, kakšne vsebine so vam najbolj všeč. Kaj je tisto, kar bi prebrali najprej.
-- OGLAŠEVANJE --