0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoIzlaško družinsko podjetje iz leta v leto večje, 5 let po zadnji...

Izlaško družinsko podjetje iz leta v leto večje, 5 let po zadnji širitvi napovedali novogradnjo

Iz 1000 kvadratnih metrov so v zadnjih 5 letih prišli na 2800. Investicijam so namenili 3 milijone evrov, kupili več kot 10 novih strojev, podvojili število zaposlenih, a še vedno to ne zadošča. Izlaško podjetje Skitti je napovedalo širitev proizvodnih prostorov še za dodatnih 460 kvadratnih metrov, ki jih bodo zgradili ob obstoječi lokaciji na Lokah.

Prejšnji teden so na Lokah obeležili 5. rojstni dan proizvodnih prostorov na Lokah, ki pa že pokajo po šivih. Podjetje, ki je vse bolj zanimivo za tuje trge, je v zadnjih dveh letih prihodke od prodaje iz tujine povečalo za 30 odstotkov.

Že pred 7 leti smo pisali, kako podjetje, katerega začetki segajo v domačo garažo, vztrajno raste. Pa niti naša sogovornika Jožef, ne Sergej takrat nista upala na takšne rezultate kot jih imajo danes. Kako je bilo takrat – izveste TUKAJ!

Podjetje je v želji, da bi postalo bolj odgovorno do okolja, leta 2019 med prvimi v Sloveniji v sodelovanju s skupino Gen-i postavilo sončno elektrarno po PX3 shemi (O tem smo poročali TUKAJ). »S tem smo se pridružili prihodnosti brezogljične družbe, podjetje pa zagotavlja lastno energijo za kar 50% svojega delovanja,« je pojasnil direktor Sergej Smrkolj, ki vodi proizvodne procese v smeri robotizacije, digitalizacije in optimizacije procesov.

Zgledno sodelovanje je v imenu Občine Zagorje ob Savi potrdil direktor občinske uprave Tadej Špitalar: »Plod domačega znanja, na krilih trdega dela in izkušenj iz preteklosti, tako slovenskem kot tudi mednarodnem prostoru dokazuje, da v naši regiji ne znamo le rudariti, ampak se znamo prilagoditi vsem okoliščinam in pogojem.«

Skitti je družinsko podjetje domačinov, ki ne pozabljajo tudi na lokalno skupnost. Ob praznovanju pol desetletja novih proizvodnih prostorov so se odločili za donaciji Zdravstvenem domu Zagorje ter stanovalcem VDC, kjer so predali invalidska vozička ter opremo za reševalce. Spomnimo pa tudi na nožna odpirala odpriznogo.si, ko so v času epidemije ustvarili inovativno nožno odpiralo, ki omogoča odpiranje vrat brez, da bi se dotaknili kljuke. Skupaj z zagorsko občino, so odpirala namestili na vrata večstanovanjskih stavb in javnih ustanov v Zagorju (VIDEO o nočnem odpiralu si oglejte TUKAJ).

SORODNI ČLANKI:

Manjše podjetje, a velike sanje in veliki projekti

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Iz Dola je Miklavž odšel na veličasten sprevod v Zagorje

Miklavž se je najprej ustavil na Dolu pri Hrastniku, kjer so pripravili bazar, nato pa se je v spremljavi orkestra, bruhalcev ognja in množičnih...