2.6 C
Trbovlje
sobota, 26. novembra 2022
ZON.siAktualnoVIDEO: Inovativni Zagorjani z nožnimi odpirali

VIDEO: Inovativni Zagorjani z nožnimi odpirali

Občina Zagorje je z družbo Skitti d.o.o. zagotovila nožna odpirala za vrata. Nameščena bodo na vhodna in druga vrata v večstanovanjskih in drugih objektih, kjer se giblje večja količina ljudi. Na ta način bo omogočeno lažje odpiranje vrat brez dotikanja površin, na katerih se odlagajo in posledično raznašajo razne klice.

Prva odpirala so v Zagorju že namontirali. Inovatorja Jure in Sergej sta do ideje prišla, ko sta iskala načine, kako najbolj zaščititi zaposlene pred morebitnimi virusi.

“Bolj preprosto že ne more biti” poroča Sergej Smrkolj in pojasni, da je odpiralo primerno za skoraj vsa novejša vrata, montaža pa enostavna in jo kupec izvede sam. Nerjaveče jeklo je praktično neuničljivo, kakšnim posebnim vratlm pa bodo po potrebi naredili prilagoditev.

Nekaj 100 komadov je že šlo po stanovanjskih blokih, naročila za odpirala, ki ne stanejo kaj več kot plastenka razkužila, pa bodo sprejemali kar preko spletne strani odpriznogo.si.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Kaj vse Zasavje ponuja mladim: Stand up večer, kvizi, uporabne delavnice, vaje z bendom …

V mladinskih centrih po Zasavju se vedno nekaj dogaja. Ta vikend vabijo na različne dogodke, ki se začnejo danes. V Zagorju so tovrstni dogodki vedno...
X