5 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoVIDEO: Inovativni Zagorjani z nožnimi odpirali

VIDEO: Inovativni Zagorjani z nožnimi odpirali

Občina Zagorje je z družbo Skitti d.o.o. zagotovila nožna odpirala za vrata. Nameščena bodo na vhodna in druga vrata v večstanovanjskih in drugih objektih, kjer se giblje večja količina ljudi. Na ta način bo omogočeno lažje odpiranje vrat brez dotikanja površin, na katerih se odlagajo in posledično raznašajo razne klice.

Prva odpirala so v Zagorju že namontirali. Inovatorja Jure in Sergej sta do ideje prišla, ko sta iskala načine, kako najbolj zaščititi zaposlene pred morebitnimi virusi.

“Bolj preprosto že ne more biti” poroča Sergej Smrkolj in pojasni, da je odpiralo primerno za skoraj vsa novejša vrata, montaža pa enostavna in jo kupec izvede sam. Nerjaveče jeklo je praktično neuničljivo, kakšnim posebnim vratlm pa bodo po potrebi naredili prilagoditev.

Nekaj 100 komadov je že šlo po stanovanjskih blokih, naročila za odpirala, ki ne stanejo kaj več kot plastenka razkužila, pa bodo sprejemali kar preko spletne strani odpriznogo.si.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...