0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoIzgradnja hrastniške kanalizacije - pogodba podpisana!

Izgradnja hrastniške kanalizacije – pogodba podpisana!

Občina Hrastnik je v letošnjem letu za projekt »Odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode v porečju Save – Občina Hrastnik« uspešno pridobila 1,8 milijona evrov evropskih in državnih sredstev. Za projekt, vreden dobrih 2,1 milijona evrov, je Občina v mesecu septembru na državnem portalu objavila javno naročilo, na katerem je bil izbran izvajalec AGM Nemec d.o.o., čemur pa je sledil še uradni podpis pogodbe.

Funkl in Gerčer Špitalarjeva sta podpis potrdila tudi z rokovanjem

Pogodbo sta v četrtek, 18. novembra, podpisala župan Občine Hrastnik Marko Funkl in direktorica podjetja AGM Nemec d.o.o. Maja Gerčer Špitalar.

Občina Hrastnik bo z izvedbo projekta poskrbela za ureditev javne infrastrukture odvajanja in čiščenja odpadnih voda v aglomeraciji Hrastnik. Predvidena je izgradnja 5113 metrov kanalizacije in dveh črpališč, in sicer:

  • izgradnja kanalizacije Hrastnik center: 3.343 m gravitacijske kanalizacije,
  • izgradnja kanalizacije Pot na Kal: 897 m gravitacijske kanalizacije,
  • izgradnja kanalizacije Prapretno: 610 m gravitacijske kanalizacije, 263 m tlačne kanalizacije in dveh fekalnih črpališč.

“Boljšega čiščenja odpadne vode bo deležnih dodatnih 815 prebivalcev. Z bolj urejeno komunalno infrastrukturo se bo dvignila kakovost bivanja občanov in s tem ohranila poseljenost lokalnega okolja. Občina pa bo z naložbo omogočila zmanjšanje izpustov škodljivih snovi v vodo,” so sporočili s hrastniške občine.

SORODNI ČLANKI:

Z 1,5 milijona do čistejše vode

 

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X