-- OGLAŠEVANJE --

Iz kompreshausa podjetniški inkubator, v katerem bo tudi “rudarska” kavarna

-- OGLAŠEVANJE --

Pomladi 2026 naj bi objekt zaživel z novo podobo in novo vsebino. Večji del stavbe naj bi namenili podjetniškemu inkubatorju, da bo prostor dostopen za vse, pa bo kar četrtino prostora zavzela sodobna kavarna, ki bo ohranila segmente rudarske dediščine. 

Dobrih 1,4 milijona evrov bo stal projekt podjetniški inkubator kompreshaus Hrastnik”, ki bo v občini in širši regiji spodbujal razvoj in rast lokalnega podjetništva ter gospodarskega preboja. Izvajalci del bodo predvidoma zbrani do oktobra.

Industrijska zunanjost, v notranjosti pa razvoj občine

Projekt prenove kompreshausa v Hrastniku bodo financirali iz Sklada za pravični prehod ter državnega in občinskega proračuna. Opuščen rudarski industrijski objekt bodo do leta 2026 preuredili v sodoben podjetniški inkubator, ki bo ponujal možnosti za razvoj podjetništva v občini. Prenova bo ohranila zunanji industrijski izgled, v notranjosti pa bodo omogočili pogoje za delovanje projektov, spodbujanje razvoja in rasti lokalnega podjetništva ter gospodarskega preboja v Občini Hrastnik in širši Zasavski regiji. Večino prostora bodo namenili inkubirancem, dobra četrtina je predvidena tudi za kavarno.

S pomočjo kompresorske postaje v oživitev območja

Kompresorska postaja, ki je med Zasavci bolj znana kot “kompreshaus” je med delovanjem rudnika služila proizvodnji stisnjenega zraka, ki je zagotovil delovanje strojev v rudniku. Po zaprtju so objekt opustili in odstranili nameščene kompresorje. Objekt je letu 2020 odkupila Občina Hrastnik, ki želi z novimi programi obuditi in oživiti območje. V letošnjem letu naj bi izbrali izvajalce del, z njimi podpisali pogodbe ter tudi že pričeli z gradnjo. Predvidoma pomladi leta 2026 bi postajo lahko znova zagnali, tokrat z novim namenom.

Občinski svetniki se bodo na današnji seji seznanili z podrobno vsebino investicijskega programa za projekt.

Čas je za nove podjetniške inkubatorje v Zasavju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --