18 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoIščejo litijske podjetnike, ki so korak pred drugimi

Iščejo litijske podjetnike, ki so korak pred drugimi

Ne le v prostorih zavoda, temveč vključitev v delovni proces podjetja na samem mestu.

Svoja vrata je pred kratkim odprla enota Varstveno delovnega centra v Litiji, iščejo podjetnike, obrtnike, ki bi v svoje vrste sprejeli njihove uporabnike. Jih vključili v enostavna proizvodna dela ali storitvena dela osebam s posebnimi potrebami iz Litije. Dela je možno izvajati v samem centru, spodbujati pa želijo tudi delo v proizvodnih obratih in na sedežih podjetij, saj s tem gradijo vključujočo družbo.

“Pomembno je, da začnemo podirati stereotipe in gradimo vključujočo družbo. Litija lahko s takšnim načinom vključevanja oseb s posebnimi potrebami v delo pokaže, da je korak pred drugimi v Sloveniji in v razvoju sledi razvitim, humanim evropskim državam, saj uporabnike ne zapira v en prostor, ampak jih integrira v okolje, življenje.” (VDC Zagorje, enota Litija)

Varovanci varstveno delovnega centra bodo dela izvajali ob spremstvu mentorja, ki jih bo pri delu podpiral in bil vez med njimi in nosilci dejavnosti. Glede na dodano vrednost njihovega dela se bo sporazumno dogovorilo tudi plačilo, ki ga potem osebe s posebnimi potrebami mesečno prejemajo kot nagrado ali dajejo v sklad za financiranje njihovih nadstandardnih aktivnosti (letovanje na morju, zimovanje, kulturne in športne aktivnosti, …), ki si jih drugače ne morejo privoščiti.

Vsi obrtniki in podjetniki, ki bi želeli sodelovati, naj se obrnejo na VDC Zagorje, Enoto Litija in izrazijo interes po sodelovanju.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Elektro na delu v Zasavju! So pri vas že zamenjali stare števce v elektro omarici?

Na elektro omrežju v območju Zasavje, Radeč in Šmartnega pri Litiji, poteka projekt uvedbe naprednega merilnega sistema. V Zagorju in Trbovljah so že zaključili,...
X