25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.si1+1=2Igrišče še vedno 'pod ključem'

Igrišče še vedno ‘pod ključem’

Večnamensko športno igrišče pri Osnovni šoli Litija je bilo zgrajeno že spomladi letos, a ga šolarji še vedno ne morejo uporabljati.

“Trenutno še poteka postopek pridobivanja uporabnega dovoljenja. Predvidevamo, da bo zaključen v začetku septembra,” pravi župan občine Litija Franci Rokavec.

Gradnja športnega igrišča, namenjenega predvsem šolskim potrebam, se je začela med lanskimi letnimi počitnicami, zaključila pa letos spomladi, a igrišče še vedno ni v uporabi. Po Rokavčevih besedah je naložba v športno igrišče del celotne investicije v izgradnjo nadomestne osnovne šole Litija. Izvedena dela predstavljajo 2. fazo te investicije, ki vključuje izgradnjo igrišča in zunanjo ureditev okolice šole s parkirišči ob Cesti komandanta Staneta. Vrednost 2. faze, ki jo je izvedlo podjetje Trgograd, je 432.162 evrov.

V sklopu 2. faze je bila izvedena tudi rekonstrukcija odseka Ceste komandanta Staneta, za to investicijo pa ni bilo potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja in posledično tudi uporabnega dovoljenja ne, pojasnjuje Rokavec.

Cesta komandanta Staneta
Cesta komandanta Staneta

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X