17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoHudournik ogrožal hišo

Hudournik ogrožal hišo

Sinočnji hud naliv je v Zasavju spet povzročil kar nekaj škode. Posredovati so morali gasilci.

Ob 20.06 so na Trgu svobode v Trbovljah velike količine padavin zabile prepuste. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so na kraju očistili prepuste, da je meteorna voda lahko odtekla s stopnic med dvema večstanovanjskima objektoma.

Ob 20.13 so se v Potoški vasi, v občini Zagorje, zaradi močnega naliva in nanosa materiala zamašili odtočni jaški. Gasilci PGD Kotredež so očistili odtočne jaške ter omogočili pretočnost. Očistili so tudi okoli 20 metrov lokalne ceste Zagorje – Kotredež, na katero je deževje naneslo precej peska in zemlje.

Ob 19.40 je zaradi močnega naliva v Šklednrovcu, v občini Zagorje, narasel hudourniški potok in ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Zagorje – mesto in Podkum so odstranili nanose peska in zemlje iz potoka ter omogočili pretočnost. Očistili so tudi dvorišče pred hišo.

Ob 19.58 je v Svibnem, v občini Radeče, zaradi močnega naliva meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Svibno in vodo izčrpali.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X