-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniški župan kot član predsedstva v Skupnosti občin Slovenije

-- OGLAŠEVANJE --

Skupnost občin Slovenije je včeraj podelila nov mandat predsednikom. V prejšnjem je bila med tremi predsedniki, ki si štiriletni mandat delijo takratna trboveljska županja, Jasna Gabrič. Ta je vodstvo z včerajšnjo skupščino predala novim trem županom – Vladimirju Prebiliču v imenu občin s sedežem upravnih enot, Nejcu Smoletu za sekcijo ostalih občin in Saši Aleksandru Arsenoviču za sekcijo mestnih občin. Med izvoljenimi je bil tudi župan Hrastnika. 

Po ustaljenih pravilih si mesto predsednika Skupnosti občin Slovenije trije izvoljeni v štirih letih razdelijo enakomerno. Nov mandat bo otvoril Vladimir Prebilič župan Občine Kočevje in tudi na zadnjih volitvah kandidat za predsednika republike.

Kot člane predsedstva so predstavniki slovenskih občin izvolili še 22 županov, med njimi tudi, v sekciji občin s sedežem upravnih enot, Marka Funkla.

Skupščina SOS, ki združuje 183 občin, je včeraj poleg volitev še obravnavala in sprejela tudi pomembne dokumente SOS kot so poročilo o delu za leto 2022, načrt dela 2023, finančno poročilo za leto 2022 ter finančni in kadrovski načrt za leto 2023 in 2024.

Skupnost slovenskih občin bo prvič vodila ženska in to bo trboveljska županja

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --