18 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoHrastniška policija na tržnico? Vlada molči.

Hrastniška policija na tržnico? Vlada molči.

Hrastniški policisti “domujejo” v najetih prostorih, ki so za njihovo delo neprimerni, zato že lep čas iščejo druge rešitve. Nov predlog je podprl župan, tudi policijska uprava se spogleduje z njim, na notranjem ministrstvu pa, kljub temu da danes v Hrastnik prihaja ministrica, tega ne komentirajo, od oktobra do danes si mnenja še niso izdelali.

Projekt Resnica padel v vodo

Že lani junija smo pisali, da naj bi policija našla svoj prostor na Resnici. Občinska stavba zgrajena leta 1959 je neprimerna, nam je lani povedal takratni komandir PP Hrastnik Zoran Obrez:gre za nefunkcionalne prostore, ki ne zadostujejo za normalno delovanje policije (ni ustreznega števila sanitarij, ni ustreznega prostora za stranke, prostori so majhni …)”.

Se obeta nova policijska postaja? 29. junij 2016

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je potrdila, da so trenutni prostori neustrezni za policijsko delo. “PU Ljubljana si že več let prizadeva pridobiti nove ustrezne prostore za policijsko delo na območju Hrastnika, vendar žal zaradi pomanjkanja finančnih sredstev to ni bilo mogoče realizirati.”

Več na to temo naj bi nam povedali na Ministrstvu za notranje zadeve, a odgovora od njih nismo prejeli. Danes bo postajo v Hrastniku obiskala celo ministrica Vesna Györkös Žnidar, od katere smo želeli iz prve roke slišati, kaj več na to temo, a so nas zavrnili. Ministrica se z mediji ne želi srečati in kot so povedali v njeni službi za odnose z javnostmi, so za selitev v center izvedeli “šele” oktobra, zato je danes prezgodaj, da bi o tem sploh kaj povedali.

Združili bi policijo, gasilce in reševalno enoto klor

Predlog, da bi se policija selila nad tržnico je prišel s strani lokalnih policistov, nam je zaupal župan Miran Jerič, ki to podpira, pod pogojem, da se ohrani industrijska dediščina. “Če bi se to realiziralo, bi razmišljali tudi o tem, da tja damo hrastniške gasilce ter reševalno enoto klor, ki mora biti izven območja ogroženosti” še pojasni Jerič, ki želi, da arhitekti projekt zasnujejo tako, da se novi stanovalci zlijejo z dediščino, ostalo do rudarjenja.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Elektro na delu v Zasavju! So pri vas že zamenjali stare števce v elektro omarici?

Na elektro omrežju v območju Zasavje, Radeč in Šmartnega pri Litiji, poteka projekt uvedbe naprednega merilnega sistema. V Zagorju in Trbovljah so že zaključili,...
X