15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoHrastničani nimajo miru niti pred smradom

Hrastničani nimajo miru niti pred smradom

Včeraj pozno popoldne je v Hrastniku spet močno smrdelo. Nejevoljni prebivalci so zato med drugim klicali regijski center za obveščanje prepričani, da je vir smradu kemična tovarna. Ko smo danes preverjali informacije v TKI Hrastnik, je telefon zvonil v prazno, prav tako nismo dobili njihovih odgovorov po elektronski pošti – torej že poznan scenarij.

Občani so se obračali po pojasnila tudi na župana Marka Funkla. »Včeraj smo takoj klicali na center za obveščanje in v TKI. V podjetju so nam uradno zagotovili, da ni prišlo do napak oziroma da vse poteka v skladu z načrtom za ravnanje v primeru nesreč ali izpustov,« je povedal Funkl. Ne glede na pojasnila pa se je neznosen smrad širil po vsem Hrastniku.

 

Meritve za klor opravlja le merilna naprava, ki je last podjetja, torej kemične tovarne in dostopa do njenih podatkov nima nihče drug kot le zaposleni v podjetju. Tako lokalna skupnost ne more ne dokazati ne zanikati ali je izvor tam, kjer so prepričani da je. Kljub temu pa so prebivalci, včeraj se je na naš portal obrnilo več občanov, prepričani, da težava izvira prav od tovarne kemičnih izdelkov, ki je v odnosu s prebivalci in mediji popolnoma ignorantska.

Ali je bil o neznosnem smradu obveščen tudi okoljski inšpektorat, informacije še preverjamo. Dodatna pojasnila so nam zagotovili tudi na hrastniški policiji.

Gost črn dim in smrad, v TKI (spet) nič krivi

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...