Haberlova edina Slovenka na Permier ligi v Azerbajdžanu

0
122

Urša Haberl iz Karate kluba Trbovlje je bila edina slovenska tekmovalka na Premier ligi v Azerbajdžanu, kjer se je od petka do nedelje pomerilo 347 članov in članic iz 57 držav sveta. Posebnost Premier Lige je v tem, da lahko nastopi samo 32 tekmovalk oziroma tekmovalcev v posamezni kategoriji. Prednost pri udeležbi imajo višje uvrščeni na svetovni lestvici. Urša trenutno zaseda 29. mesto.

Urša se je v sedmi skupini pomerila s tremi nasprotnicami, z dvema porazoma in eno zmago pa se ni uvrstila v nadaljnje boje. Za Haberlovo in večino tekmovalk je bilo to prvo tekmovanje v letošnji sezoni, kar se je poznalo tudi na tatamiju. Kot je povedala, z nastopi ni bila najbolj zadovoljna, verjame pa, da bo na naslednjem tekmovanju njena forma že na višjem nivoju.

Trboveljčani tudi na turnirju v Čakovcu

V soboto, 3. septembra, je v Čakovcu na Hrvaškem potekal 26. Mednarodni karate turnir »Međimurje Open Croatia 2022«. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 1017 tekmovalk in tekmovalcev iz 112 klubov iz 12 držav. Karate klub Trbovlje so zastopali Lan Vozel, Daniel Haralovič, Kenan Isaković in Uroš Markuljević. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Zelo dobro sta jesenski del tekmovalne sezone odprla Kenan Isaković in Uroš Markuljević. Oba sta ostala neporažena in osvojila zlati medalji, Kenan pri mladincih do 68 kilogramov in Uroš pri mlajših članih nad 84 kilogramov. Nastopila sta še Lan Vozel, ki je doživel poraz v kategoriji kadetov do 57 kilogramov in Daniel Haralovič, ki je ob zmagi in dveh porazih osvojil peto mesto pri kadetih do 63 kilogramov.

SORODNI ČLANKI:

Haberlova prva Slovenka med najboljšimi na svetovni karate lestvici