-- OGLAŠEVANJE --

Grajske norčije na gradu Gamberk

-- OGLAŠEVANJE --

Člani Prosvetnega društva Čemšenik pripravljajo že 9. Grajske štorije na dvorišču razvalin gradu Gamberk.

Tokratne norčije avtorja Nandeta Razborška nosijo naslov Rodbinske štorije in bodo na sporedu v soboto 30. avgusta ob 19. uri. Ker pa je letos vreme že prevečkrat ponagajalo, bo v primeru dežja prireditev v nedeljo 31. avgusta ob isti uri na isti lokaciji.

Poleg članov gledališke skupine Prosvetnega društva Čemšenik bodo sodelovali tudi Zagorski oktet, Člani Folklorne skupine PD Čemšenik, Društvo vaških žena in PGD Čemšenik.

Štorije so se začele leta 1998

Prve Grajske štorije na dvorišču gradu Gamberk so bile pri domačinih in drugih obiskovalcih leta 1998 lepo sprejete. Gledalci so jih zaradi izvirnosti hitro vzeli za svoje. Ustvarjalci prireditve so sklenili, da bodo štorije vsako drugo leto nadaljevali z novimi vsebinami.

Prvim ljubezenskim zgodbam so uspešno sledile še vaške, rodbinske, sosedske, domače in bližnje štorije. Obravnavale so predvsem ustno in pisno izročilo, ki se navezuje na grad Gamberk in je še živo med ljudmi, pa lastnike gradu Gamberk, ki so se v osemsto letni zgodovini gradu pogosto menjavali.

Avtor lahkotno rimanega teksta prof. Nande Razboršek je v vsake vnesel nekatere nove situacije, značajske in druge domislice, ki so popestrile dogajanje na prizorišču.

Vir in foto: Prosvetno društvo Čemšenik

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --