11.5 C
Trbovlje
petek, 14. maja 2021
ZON.siAktualnoGlasbeniki, pojte in igrajte! "Z musko bo lažje"

Glasbeniki, pojte in igrajte! “Z musko bo lažje”

Ob 12. uri je bil vsesplošni aplavz za zdravstveno osebja, to pa je trboveljski ravnateljico glasbene šole napeljalo na še en apel – tokrat kolegom glasbenikom.

Katja Mikula je prepričana, da potrebujemo nekaj za dvigniti moralo. “Meni je tesno in po pravici, kot alergijski astmatik, me je strah …z “musko” in malo smeha bo lažje” je pojasnila svojo idejo in obljubila, da bo ob 17. uri tudi sama prijela violino in zaigrala.

Rezervirana ura 17.00 za igranje glasbenikov na balkonih!

Takole se začne njena pobuda na družabnem omrežju: “Dragi kolegi glasbeniki. Nič nas ne stane, V teh čudnih turobnih, nepredvidljivo – predvidljivih dneh, ko vsi vemo kaj pomeni #ostanidoma #stayathome, izkoristimo za tisto, kar imamo radi, kar nas izpolnjuje, kar nam je življenje podarilo – glasbo.”

Čez okno, čez balkon …apel je namenjen otrokom, dijakom, študentom, profesionalcem in amaterjem, še doda Mikula. Če nam je že Covid 19 vzel koncerte in prireditve, si te naredimo lahko te naredimo kar sami.

In še, kaj naj bi igrali? Ni važno kaj, niti kako – le da bo “muska”.

Jutri ob 17. uri z oznako #SlovenciGlasbaPozitiva lahko svojo glasbo delite tudi preko Facebook ali pa pošljete fotografije in videe na urednistvo@zon.si – jih bomo mi delili naprej!

Tako trboveljska glasbenica še zaključi: “Pa da vidimo, ali smo Slovenci – glasbeniki po profesiji ali po duši, to pripravljeni narediti. Zase, za sosede, za prijatelje, za sorodnike, ki jih sedaj nekaj časa ne bomo obiskovali ali se z njimi družili.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...