19.6 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoGasilski podmladek: "Med gasilci ni nikoli dolgčas"

Gasilski podmladek: “Med gasilci ni nikoli dolgčas”

Gasilska mladina PGD Trbovlje-mesto je imela že enajsti zbor mladih. Na njem so mladi nadobudneži in nadobudnice prejeli tudi značke za opravljeno gasilsko veščino preventivec in bolničar.

Brez podmladka ni prihodnosti

Tajda Železnik (na sredini).

“Biti gasilec je fajn!” pravi mlada gasilka Tajda Železnik, predsednica mladinske komisije PGD Trbovlje-mesto. “Gasilci so pogumni, neustrašni, prijazni … to ni njihov poklic ali hobi, to je njihovo poslanstvo! Pri gasilcih lahko vedno najdeš pomoč, z njimi lahko poklepetaš, od njih lahko dobiš informacijo ali dve. V gasilskih vrstah ti nikoli ni dolgčas. Vedno se naučiš kaj novega in vedno vidiš kaj novega,” nam je razložila mlada gasilka, ki se je gasilstvu zapisala že leta 2006.

Slavnostni govorniki na zboru mladih so bili Srečko Kerin, poveljnik Gasilske zveze Trbovlje, Pavel Krevl, predsednik PGD Trbovlje-mesto, poveljnik PGD Trbovlje-mesto, Boštjan Smodiš in dobitnik največjega priznanja v Sloveniji, veteran, legenda trboveljskega gasilstva in član PGD Trbovlje-mesto, Ivan Gračnar.

Po uradnem zaključku je sledila še pogostitev. Brez podmladka ni prihodnosti gasilskega društva in tega se trboveljski gasilci še kako zavedajo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...