-- OGLAŠEVANJE --

FOTOGALERIJA: Povsem prenovljen športni park tik pred odprtjem

-- OGLAŠEVANJE --

Zagorski športniki in rekreativci so nestrpno spremljali dela na prenovi Športnega parka Proletarec, ki so te dni uspešno dokončana.

Kot nam je zaupala Samantha Lovše, direktorica Zavoda za šport Zagorje, so preplastili obstoječe igrišče za mali nogomet, ob njem so zgradili še dve košarkarski igrišči in uredili površine namenjene za igro predšolskih otrok. Večje košarkarsko igrišče je urejeno v skladu s FIBA standardi, s posebno sintetično podlogo, kakršno imajo igrišča Luke Dončića v Sloveniji. Manjše igrišče je namenjeno najmlajšim uporabnikom. Poleg skrbno izbrane poslikave (različne igre), ki vpliva na vsestranski razvoj mladih ima igrišče tudi koše, ki so višinsko prilagodljivi.

»Lažje je graditi nekaj čisto novega,« pripoveduje direktorica Samantha. »Pri prenavljanju pa si omejen s prostorsko stisko, funkcionalnostjo, ki se ne sme spreminjati, z lastništvom okoliških parcel in še bi lahko naštevala. Prostor Športnega parka je namreč pretočen, saj tu recimo poteka šolska pot do šole in vrtca, za katero smo morali poskrbeti tudi v času izvajanja del.«

Športni park je namenjen tako športnikom kot rekreativcem brez omejitve glede na starost. V parku so pogosto učenci bližnjih šol in vrtcev. V pripravah za prenovo parka in v želji, da bo vse prilagojeno potrebam in željam uporabnikov, se je Zavod za šport posvetoval tudi z njimi in njihovimi potrebami. Zasadili so še nekaj dreves in morda bodo dodali še kakšno malenkost.

Celotno obnovo je financirala Občina Zagorje, v proračunu so odšteli preko 225 tisoč evrov brez DDV.

Priprave na otvoritev že potekajo, kmalu pa bomo izvedeli tudi točen datum uradne otvoritve. »Zagorje je dobil prelep športni park in želimo, da tako čim dlje ostane, kar pa je seveda odvisno od uporabnikov in njihovega odnosa do nove pridobitve,« zaključuje Samantha Lovše.

Športni park v novi podobi.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --