11.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Začel je Lojze v mali domači garaži, Sebastjan je poskrbel za...

FOTO: Začel je Lojze v mali domači garaži, Sebastjan je poskrbel za širitev poslovanja, kmalu pa bo na vrsti Žan

Lojze je bil tisti, ki je avtomobilsko tradicijo prinesel v družino. Ko je v majhni garaži v Zagorju naprej popravil sosedu fička, pa potem na bratrančevem vozilu nastavil »bremze«. Kmalu je bila garaža vse bolj polna, pri avtomobilih pa se je nekoč tako ali tako ves čas kaj kvarilo.

Imajo stranke, ki se vračajo že 50 let

Ne le, da je bil Lojze dober mojster, ki je popravil še takšno mehanično zagonetko, tudi bil je pošten in prijazen. Zato so se k njemu vračali in zato se k Mahkovicem vračajo še danes. Tudi takšni, ki jim sledijo že pol stoletja.

Domača garaža kmalu ni bila več dovolj, zato so ob selitvi na Logu pri Litiji zgradili povsem novo namensko delavnico, ki stoji še danes. Zraven pa se je v teh letih še veliko dogradilo. Najlepši je zagotovo sodoben Kiin salon, ki se mu v letošnjem letu obeta celovita prenova.

Od prodajalne, servisa, avtodelov, vulkanizerstva in ličarstva

Sebastjan, Lojzetov sin je leta 1992 odprl trgovino z avtodeli in jo tri leta kasneje dopolnil z zastopstvom za prodajo in servisiranje vozil znamke Opel. »Oče me je spodbujal pri mojih idejah in pustil je, da zgodbo Mahkovica peljem naprej po svoje,« pripoveduje direktor Sebastjan Mahkovic, ki je zaslužen za odločilen premik iz manjše obrti v današnjo zgodbo, kjer na enem mestu stranki lahko ponudijo vse – od prodaje, servisa, popravil, ličarstva, vulkanizerstva in tudi rezervne dele ter dodatno opremo za različna vozila. V polstoletni tradiciji na vseh področjih ves čas zagovarjajo kakovostno delo in ugodne cene, zaradi katerih se k njim pripeljejo stranke iz cele Slovenije.

Navdušila jih je KIA s tehnološko naprednostjo in kvaliteto – “Že vedo zakaj so edini v Sloveniji s 7-letno garancijo,” je prepričan Sebastjan Mahkovic.

Na Logu pri Litiji so pred dvema letoma pričeli sodelovanje z znamko KIA in postali uradni prodajalec in serviser za področje Zasavja. Odločili so se za mlado, a tehnološko napredno in kvalitetno znamko, kar se je izkazalo za dobro odločitev, pove Sebastjan, saj o kakovosti priča 7-letna garancija, ki jo v Sloveniji ne nudi nihče drug.

Skozi vse spremembe pa poglavitno pri Mahkovicu ostaja isto. So manjše družinsko podjetje, vsak od zaposlenih ve, čigav je kateri avto, kaj je bilo nazadnje, pa še enkrat pred tem – in to brez vpogleda v računalnik. Takšnih je vse manj, ali jih sploh ni več. »Že, ko slišim po telefonu glas stranke, vem kaj vozi, koga želi pri servisu in kakšne bodo želje,« pove Sebastjan. »Naša prednost je, da si za vsakega vzamemo čas, nekateri so celo zraven v delavnici pri popravilih in potrudimo se, da se od tukaj odpeljejo zadovoljni.«

Lojzetovo obrt je uspešno prevzel in povzdignil Sebastjan, ki pa že uresničuje tudi ideje sina Žana – ta naj bi kot tretja generacija poskrbel, da avtomobilska tradicija Mahkovic ostane uspešna

Proste roke novi generaciji obljublja direktor, saj bo družinsko tradicijo nadaljeval sin Žan, ki zaključuje fakulteto in je že vrsto let vpet v delo z avtomobilsko industrijo med domačimi stenami. »Verjamem, da bo ohranil pristen človeških stik, ki je naša vrlina in dodal novodobne smernice, po katerih deluje mlajša generacija,« zaključi oče s popotnico sinu. Roman, Tanja, Andrej, Tilen, Matjaž, Žan Aljoz in Sebastjan so ekipa, ki ohranja najvišjo mero strokovnosti, še vedno pa ohranja pristen medosebni stik, ki postaja vse večja redkost, mnogi pa ga tudi danes še zelo cenijo.

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X