-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Trboveljski učiteljici zasnovali platformo in povezali šole širom Slovenije

Pozitivne izkušnje večletnih medvrstniških izmenjav in sodelovanje z različnimi osnovnimi šolami po Sloveniji, so spodbudile trboveljski učiteljici Marjano in Uršo, da sta zasnovali "Naš klik", ki bo osnova za izmenjave med slovenskimi šolami.

-- OGLAŠEVANJE --

Kooperativne lokalno inkluzivne komunikacije sta trboveljski učiteljici, Marjana Eberlinc in Urša Bajda, bolj enostavno poimenovali kar – KLIK. Gre za spletno platformo, preko katere sta povezali osnovne šole v Sloveniji, ki so zainteresirane za izvedbo medvrstniških izmenjav. “Zgodba se je začela že pred korono, ko smo naredili izmenjavo v Tolminu. Ker je bila izkušnja zelo lepa, smo se po koroni povezali še s Savinjsko dolino. In ker je težko najti zanesljive partnerje, sva s kolegico prišli na idejo skupne tabele. Poleg naše šole in partnerjev, se je na seznam že vpisalo 10 drugih šol, ki so se že povezale,” je povedala učiteljica Bajda, ki te dni že razmišlja o novih avanturah.

Prvi obiski že aprila

Trboveljski osnovnošolci so na dvodnevno izmenjavo v aprilu sprejeli učence Osnovne šole Orehek iz Kranja. Po predstavitvi kraja so se obiskovalci velik del izmenjave družili s svojimi vrstniki iz Osnovne šole Tončke Čeč. Tam so za njih pripravili različne aktivnosti. V skupinah so se, s pomočjo mobitelov in reševanjem izzivov, seznanili s kulturno, etnološko in industrijsko dediščino Trbovelj. Okusili so tudi zasavsko kulinariko ter se pomerili v športnih ekipnih igrah. Zvečer so obiskali Prometeja, naslednji dan pa se virtualno spustili v rudnik in pogledali ostalo rudarsko dediščino. Izmenjave se je udeležila tudi devetošolka Maša, ki je obisk kranjskih osnovnošolcev povzela takole: “Všeč mi je bilo, ko smo jim predstavili mesto in jim pokazali kaj vse imamo. Zvečer smo se uspeli tudi malo bolj povezati. Prav posebna izkušnja pa je bila, ko smo vsi spali v istem prostoru, kljub temu, da se še nismo dobro poznali.”

Trboveljčani so obisk že vrnili

Učenci OŠ Tončke Čeč so vrstnikom že vrnili obisk v Kranju, kjer so si, po sprejemu na Občini, ogledali znamenitosti ter obiskali Info center SOS Proteus, ki je prvi center na svetu, ki uvaja spremljanje vpliva obiskovalcev na človeške ribice.

“Tudi mi smo si ogledali turistične znamenitosti Kranja. Peljali so nas do reke Save, ki je tam zelo lepa, bolj modra kot pri nas. Ko smo šli mi v Kranj, smo se že poznali, tam smo se nato še bolj povezali in še danes ostajamo v stikih,” je še povedala Maša.

FOTOUTRINKI – arhiv OŠ Tončke Čeč:

Pisanje z roko še ni čisto iz mode

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --