21.2 C
Trbovlje
sobota, 30. septembra 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Takšno naselje hiš naj bi zrastlo v Trbovljah

FOTO: Takšno naselje hiš naj bi zrastlo v Trbovljah

Naselje enodružinskih hiš naj bi zgradili na sončni lokaciji tik nad mestom – med Gojdo in Lakonco. Trenutno je to mirna in opuščena lokacija, ki jo domači sprehajalci dobro poznajo. V neposredni bližini naselja naj bi sodobno tovarno postavila tudi Steklarna Hrastnik, so potrdili lani poleti s podpisom pisma o nameri.

Naselje tipskih hiš velikih med 140 in 150 kvadratnih metrov

VIZUALIZACIJA JST tip hiše A

Na parcelah velikih od 500 do 800 kvadratnih metrov naj bi postavili 23 enodružinskih hiš. Tipi hiš so že izbrani, kupec pa bo lahko izbiral med manjšo in večjo varianto ter različnimi tlorisnimi rešitvami 140 in 150 kvadratnih metrov velike tlorisne površine.

Po besedah županje Jasne Gabrič naj bi bilo naselje, ki nosi delovni naslov JST, namenjeno mladim družinam, na kakšen način bo stekla gradnja in nato prodaja le teh, pa še ni znano. Ob predstavitvi ideje so na občini pojasnili še, da bodo cene nepremičnin kupcem bolj dostopne, kot bi bile v primeru prostega trga.

Gre za večje območje južno od Drajeršohta, oziroma na Gvidu, kjer naj bi v osrednjem pasu naselja stale kompaktnejše hiše, na obrobju pa podolgovate oblike.

VIZUALIZACIJA JST tip hiše B

“Veseli nas, da se po predstavitvi osnovnih informacij projekta, že kaže zanimanje za gradnjo na tem območju, vendar pa pogovori s potencialnimi investitorji zaenkrat še ne potekajo, saj projekt še ni v tej fazi,” pravijo na občini, kjer ocenjujejo, da je povpraševanja za nova stanovanja in hiše v Trbovljah veliko. Ker primernih zemljišč za gradnjo skorajda ni, so se v Trbovljah odločili, da bodo oblikovali celotno naselje, ki bo del urejenega mesta.

SORODNI ČLANKI:

Nasproti občine bo Rudis zgradil stanovanjski blok

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...