-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Takšna bo stavba po prenovi bazena – ki se bo začela že letos!

-- OGLAŠEVANJE --

Četudi bazen, ki le nekaj kilometrov izven središča mesta Radeče, predstavlja prijeten kopališki ambient v podeželskem okolju, redno vzdržuje upravljavec KTRC Radeče ob podpori Občine Radeče, pa celoten kompleks vse od izgradnje dalje ni bil deležen kakšnih večjih gradbenih investicij. Avtentičnost se s tem sicer ohranja, toda funkcionalnost Bazena Radeče kot celote z leti vse bolj upada.

Zato se je v izogib propadanju Občina Radeče prijavila na razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, preko katerega bodo pokrili več kot polovico projekta vrednega dobrih 600 tisočakov.

Najbolj opazne spremembe bodo na vstopni stavbi

Spodnji del kopališke stavbe, kjer so pisarna, skladišče, tuši in sanitarije ter garderobe, se vsebinsko ne bo spremenil, izvedla se bodo zgolj vzdrževalna dela z zamenjavo notranjega stavbnega pohištva. Večji poseg bo v zgornjem delu: ta bo zaradi ocenjene predimenzioniranosti preurejen na dva dela. Porušili bodo obstoječo nenosilno steno in postavili novo, obenem pa se bo uredila kuhinja, sanitarije in tehnični prostor. Po novem bo v zgornjem prostoru idealno mesto za razstavne in prireditvene dejavnosti.

Na vstopni stavbi kopališča bodo zamenjane tudi talne obloge in ometi, prenovljeni bodo ovoji (fasadni del) v zasledovanju cilja energetske učinkovitosti, primerno bodo poskrbeli za vzdrževanost že vgrajenih inštalacij in tehnoloških naprav ter namestili tudi nekaj novih. Obeta se zamenjava zunanjega stavbnega pohištva in strehe. “Vse pa bo potekalo tako,” poudarja višji svetovalec za projektno delo in investicije na Občini Radeče Matjaž Šušteršič, “da se s posegi ne bo bistveno odstopalo od prvotne zasnove objekta.”

Najstarejši poletni plavalni bazen v posavski regiji je Bazen Radeče, ki lahko sprejme do 250 obiskovalcev. Kompleks so zgradili v letih 1955-1956, osrednji del le-tega pa je bazenska školjka, ki meri 25 X 10 metrov in jo v veliki meri koristijo ne le domači občani, pač pa tudi obiskovalci sosednjih občin, saj gre za široko poznano letno kopališče, kjer ima posebno veljavo že sama umeščenost – nahaja se namreč sredi zelene narave. Bazen Radeče se bliža svoji 70-letnici in padla je odločitev, da ga delno prenovijo.

 

Bazen Radeče bo postal gibalno oviranim prijazen bazen

Pomembna sprememba v luči napredka, ki jo bo prinesla prenova Bazena Radeče, bo po vseh zaključenih delih tudi nov vhod za funkcionalno ovirane osebe preko umestitve klančin. S tem bo v novopreurejenem severnem delu nadstropnega dela zagotovljen dostop in uporaba bazenskega kompleksa tudi gibalno oviranim osebam.

Gradbena dela bodo potekala tako v letošnjem kot v prihodnjem letu, prva večja se bodo začela po zaključeni letošnji poletni kopalni sezoni. Glede na časovnico naj bi bila prenova zaključena v maju 2025.

SORODNI ČLANKI

Bazen pripravljen, ime “kopalnica” v pozabo

Tudi v Radečah zelo zadovoljni z letošnjo kopalno sezono

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj lahko predlagate bodoče nagrajence

Priznanja Občine Zagorje ob Savi se ob avgustovskem občinskem prazniku podeljujejo posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam ter društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali...
-- OGLAŠEVANJE --