21.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Tako bodo uredili parkirišče na Gimnazijski cesti

FOTO: Tako bodo uredili parkirišče na Gimnazijski cesti

Obeta se konec parkirnemu kaosu na Gimnazijski cesti v Trbovljah. Občina je namreč pričela načrtovati ureditev tega območja tako, da bodo zagotovili več javnih parkirišč, hkrati pa tudi zelenih površin, ki bodo prijazna za štirinožne prijatelje.

Območje ob Gimnazijski cesti je trenutno prometno neurejeno, saj zaradi pomanjkanja parkirnih površin za okoliške stanovalce, avtomobili zasedajo hodnik za pešce in ostale površine, ki niso namenjene parkiranju, priznavajo na trboveljski Občini, kjer so se zato odločili, da območje preuredijo. 

V načrtu so dodatna parkirna mesta, ureditev zelenih površin med obstoječim asfaltnim igriščem in parkirišči ter hodnik za pešce, ki se bo zamaknil proti novo urejeni zelenici na zahodu. Višinska razlika se bo premostila s podpornim zidom, pojasnjujejo na Občini in dodajajo, da se bo hodnik za pešce nadaljeval do športnega igrišča, na novo bodo urejeni pa bodo tudi dostopi do zelenice. 

Vizualizacije so že pripravljene, kaj pa sama izvedba del? Takoj, bo bodo za to zagotovljena sredstva, pravijo na Občini: “Ocenjujemo, da bo to v naslednjem letu oziroma leta 2024.”

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Takole bo na Kešetovem po rekonstrukciji

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zaprtje hrastniškega bazena letos 3 tedne prej kot ponavadi

Bazen Hrastnik, ki deluje pod okriljem javnega zavoda KRC Hrastnik, bo letos - iz več razlogov - svoja vrata zaprl predčasno.  Tokrat bo bazen zaprt...
X