12 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Šteti so dnevi steklarske kolonije v Hrastniku

FOTO: Šteti so dnevi steklarske kolonije v Hrastniku

Z odstranitvijo dotrajanih večstanovanjskih objektov, torej steklarske kolonije in komunalno ureditvijo območja se bo funkcionalno zaokrožilo območje gospodarske cone v južnem delu hrastniške doline. Na novo urejeno območje industrijske cone naj bi svoje dejavnosti širili Steklarna Hrastnik in TKI Hrastnik. 

Izvajalci so pričeli z rušenjem objektov, ki so od ceste bolj oddaljeni. Zadnje dejanje bo rušitev treh objektov, ki so še ostali ob glavni cesti v Hrastniku – te naj bi, po oceni izvajalca, porušili najkasneje v prvi polovici naslednjega meseca. Objekti so izpraznjeni, stavbno pohištvo po večini odstranjeno, poročajo izvajalci AGM Nemec.

S tem dejanjem se tako steklarska kolonija za vedno poslavlja in utira pot za sodobne dejavnosti, s katerimi se bosta širili obstoječi proizvodni podjetji. Da bo delček kolonialne zgodovine steklarjev ostal, nam še zaupajo na hrastniški občini, pa bodo strešne opeke hrastniške kolonije, ki so še v dobrem stanju, ob prenovi prenesli na rudniške objekte kot sta kompresorska postaja in »mašinhaus«. “Znaten vložek v obrtno cono pomeni vzpostavitvi pogojev za gospodarski razvoj občine Hrastnik in regije Zasavje,” je dodal še hrastniški župan Marko Funkl. Namen projekta, ki ga sofinancirata država in Evropska unija, je infrastrukturna ureditev ekonomsko-poslovne infrastrukture regionalnega pomena poimenovane Obrtno industrijska cona Steklarna – TKI Hrastnik.

FOTOGALERIJA:

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bravo! Delavski dom v Trbovlje pripeljal štiri neverjetne mednarodne projekte

Kar štirje mednarodni projekti Delavskega doma Trbovlje v Zasavje prinašajo tehnologije za ljudi in veščine, kako jih uporabiti. Ekipa Delavskega doma Trbovlje z delavnicami...
X