26.3 C
Trbovlje
sobota, 12. junija 2021
ZON.si1+1=2FOTO: Še vedno je veliko ovir - največ v naših glavah

FOTO: Še vedno je veliko ovir – največ v naših glavah

Torek je bil prav poseben dan, čudovit dan – dan, ki je združil vse. Majhne in velike, okrogle in visoke, glasne in tihe …Z zaključno prireditvijo EU projekta Gradimo VIP Zasavje so pokazali, da lahko z inovativnimi pristopi postanemo vključujoča družba, predvsem za ranljive skupine. 

Špela Režun

Bistveno je sprejemanje drugačnosti že od malih nog, je prepričana direktorica VDC Zasavje Špela Režun, ki želi, da projekt ne ostane le točka na papirju, temveč da bodo dobre prakse peljali še naprej. Prav s tem namenom so v projektu sodelovali zasavski direktorji, ravnatelji in vodje, tisti, ki delujejo z večjimi skupinami, na katere bodo vključujočo miselnost prenesli.

S teboj nisem ti, s teboj sem jaz

Prireditev je potekala v vzdušju, ki je bilo nabito s pozitivno energijo. Uporabnice VDC so izvedle modno revijo kot prave manekenke skupaj z letošnjimi kandidatkami za miss Slovenije. Prisotna zasavska župana Matjaž Švagan, Marko Funkl in in podžupanja Maja Krajnik ter ostali prisotni so bili na prijeten in nevsiljiv način vključeni v program. V programu, kjer se je modna revija prepletala z verzi, plesom in glasbo, so sodelovale tudi glasbene šole iz Hrastnika, Trbovelj in Zagorja.

»Na EU razpis smo se prijavili tudi z modno revijo zasavskih oblačil, čeprav še nismo točno vedeli, kako bomo to izvedli. In zdaj na koncu so naši uporabniki stopili na oder življenja, kjer jim ni vedno postlano z rožicami. Do njih okolica ni vedno prijazna. Marsikdo od naših uporabnikov je žal doživel zelo travmatične izkušnje,« nam je zaupala Režunova in povedala, da so v projekt vključili oblačila More then Beauty, ki izvirajo iz Zasavja in so povezana z licenco Miss Slovenije.

Špela Alič

Na druženju v VDC Zasavje je sodelovala tudi Špela Alič, Miss Slovenije 2019: »Slogan Miss Slovenije je Podpiramo slovensko, podpiramo Slovenijo in s tem podpiramo tudi manjše kraje, ki imajo kaj pokazati tako kot ima Zagorje. Sicer pa, kdo ne bi bil vesel takšnega dogodka in družbe, kot je danes tu!«

V okviru znamke More Than Beauty, se je še razvila linija Modern Beauty By Me, kjer prejmeš ukrojeno blago in zašiješ sam. Marsikdo, ki ne zna šivati, mu lahko zašijejo v VDC, kjer sta že dve usposobljeni šivilji.

Pridružila se jim je tudi trenerka razmišljanja Nastja Mulej. Z njo so bili predstavniki vseh treh skupin, ki jih je poučevala kreativnega, vključujočega razmišljanja: direktorji-voditelji-ravnatelji, učitelji in otroci. Vsi skupaj so se redno dobivali eno leto ob sredah in skupaj izvedli in zasnovali številne aktivnosti, projekte za bolj vključujočo zasavsko družbo.

Gabrijela Hostnik

Na prireditvi so bile tudi članice zasavske skupine za samopomoč rakavih bolnikov, ki so prikazale pomen pravilnega pregledovanja dojk in zdravega načina življenja. Strokovni vodja skupine je Gabriela Hostnik je bila nad prireditvijo navdušena: »Današnja prireditev me je ganila, ker se redko sreča trojna lepota – zunanja, ker so prisotne misice, notranja nevidna lepota (uporabniki VDC) in lepota bolečine (onkološke bolnice). Vse je pristno in nezaigrano.«

Modna revija, ki so jo izvedle uporabnice VDC Zasavje in gostje kandidatke za Miss Slovenije, vmes pa verzi, pesem in ples …

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Spet je čas za NAGRADNO IGRO Avtohiše Malgaj Trbovlje

Na Facebook strani Zasavskih onlajn novic poteka nagradna igra, ki vam lahko prinese super nagrade. 1x posoda za malico 1x bidon 1x skodelica Izžrebali bomo v ponedeljek, 14....