-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: S pospeškom do Silicijeve kotline

Dewesoft, trboveljski proizvajalec merilnih inštrumentov, jeseni na dobrih 1500 kvadratnih mestih odpira Katapult.

-- OGLAŠEVANJE --
Jernej Pangeršič
Jernej Pangeršič

Katapult je podjetniški pospeševalnik, ustvarjen z namenom zmanjšanja brezposelnosti v zasavski regiji. Podjetnikom bo pomagal od prototipa do končnega izdelka. “V Katapultu bodo lahko podjetniki dobili vso potrebno pomoč, od A do Ž, da svoj izdelek razvijejo, testirajo, ga začnejo proizvajati in tudi prodajati,” pravi Jernej Pangeršič, ki vodi Katapult.

Prostor za 6 perspektivnih podjetij

Izbrana perspektivna podjetja bodo delovala pod Katapultovim okriljem 2 do 3 leta, dokler ne bodo postala dovolj velika, da gredo na svoje. Katapult jim bo pomagal postaviti proizvodnjo in testirati produkte, pri logistiki in nabavi bodo imeli enake cene kot Dewesoft, pomagali jim bodo pri distribuciji, administraciji in seveda bodo imeli na voljo tudi prostore po znižanih cenah.

Nekaj podjetij so v Katapultu že izbrali, še vedno pa iščejo podjetnike s fizičnim produktom, ki že imajo izdelan funkcionalen prototip in potrebujejo pomoč pri testiranju produkta in postavitvi proizvodnje.

Silicijeva kotlina v naslednjih 10 letih

Zaenkrat bo v Katapultu prostora za 6, čez čas računamo, da bo dovolj prostora za 9 startupov. Trenutno izbrana podjetja so iz Slovenije, sicer pa ne bomo postavljali geografskih omejitev, če bo izpolnjen bistveni kriterij: da ima od vsakega podjetja, ki bo deloval v okviru Katapulta, nekaj tudi naša regija,” pojasnjuje Pangeršič, čigar cilj je v naslednjih 5 do 10 letih prepoloviti brezposelnost v Zasavju. “Nekaj uspešnih podjetij v regiji, pa lahko postanemo Silicijeva kotlina,” je optimističen.

Trenutno so v Katapultu še v fazi gradbenih del, saj urejajo pisarniške, konferenčne, coworking in proizvodne prostore, uradno otvoritev prostorov načrtujejo v začetku jeseni. V prostore bivše Iskre pa se v kratkem seli tudi podjetje Chipolo, ki mu je podjetje Dewesoft pomagalo pri zagonu in pri tem dobilo navdih za ustanovitev Katapulta.

Fotogalerija:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zasavje: Pozitiven in mlad kolektiv vabi v svoje vrste

Vse to ponuja podjetje Dukart, ki ima že skoraj 20 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave kartonske embalaže iz valovitega kartona. Podjetje je...
-- OGLAŠEVANJE --