-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Predsednica države v Trbovljah: Rudarska tradicija naj bo temelj, pogled pa usmerjen v prihodnost

-- OGLAŠEVANJE --

“Pomembno je, da se občina razvija in gradi na temeljih tradicije rudarstva, hkrati pa usmerja pogled v prihodnost s prehodom na sodobne tehnologije in z učinkovito uporabo kohezijskih sredstev za pravični prehod,” je dejala predsednica Nataša Pirc Musar, ki je včeraj obiskala Trbovlje.

Občina in podjetništvo z roko v roki

Trboveljsko občino je izpostavila kot dober primer, ko občina podpira podjetniški razvoj ter spodbuja družbeno odgovorna podjetja, ki aktivno sodelujejo z mladimi. Ob obisku se je udeležila tudi okrogle mize na temo etičnih dilem pri uporabi sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije. Poudarek je bil na vplivu umetne inteligence na življenje in zdravje mladostnikov. Na dogodku je sodelovalo 300 dijakov Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, ki so v zanimivi debati izmenjali stališča s predsednico, županom in profesorji.

“Sodobne tehnologije imajo velik vpliv na naša življenja, zato je ključno, da se zavedamo etičnih vidikov njihove uporabe ter ob tem še posebej pazimo, da njena prekomerna oz. nepravilna uporaba ne ogrozi duševnega zdravja mladih,” je poudarila predsednica.
Obiskala je tudi podjetje Dewesoft in podjetniški pospeševalnik Katapult, kjer se je seznanila s tehnološkimi in inovativnimi dosežki ter poudarila pomen podpore sodobnim tehnologijam v različnih družbenih vidikih, vključno s humanizacijo tehnologije in robotike ter povezovanjem kreativne umetnosti, znanosti in gospodarstva.

Prihodnost družbe je v medgeneracijskem sodelovanju in povezovanju

V duhu mednarodnega dneva prijaznosti, ki ga obeležujemo 13. novembra, je Pir Musar obiskala tudi Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje. Tam se je srečala s stanovalkami in stanovalci ter skupaj z njimi v duhu medgeneracijskega sodelovanja brala dela Toneta Pavčka. Kot je predsednica strnila po obisku najstarejših Trboveljčanov, je pomembno, da družba zgradi okolje, kjer bo poskrbljeno za vse generacije. “Povezovanje med šolami, javnimi zavodi in podjetji je ključno za ustvarjanje trajnostnega in uspešnega skupnostnega razvoja.”

Foto: MKirn

Zasavci (razen Litijanov) odločno za Pirc Musarjevo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --