21.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Poplave uničile mizarsko delavnico

FOTO: Poplave uničile mizarsko delavnico

Obilne padavine, ki so v nedeljo popoldan zajele Zasavje, najbolj pa prizadele občino Zagorje, so škodo povzročile tudi na gospodarskih objekti. Hudournik je zalil in popolnoma uničil mizarsko delavnico Rokavec na Izlakah.

“Prvič po 70-ih letih, odkar imamo mizarsko obrt, se je zgodilo, da nam je voda zalila delavnico,” pove lastnik, Ivan Rokavec. Ne spominja se, da bi voda iz bližnjega potoka kdaj tako drla. “Potok teče tu že stoletja, nekoč je bil tu potočni mlin, ampak s takšno silo voda še ni tekla. V pol ure se je v nedeljo zgodilo vse, od jasnega vremena do poplav,” se spominja Rokavec.

Vhod v mizarsko delavnico Rokavec.

V ponedeljek so jim pri čiščenju pomagali sorodniki in prijatelji. Škoda, ki jo je povzročila povodenj, je ogromna. Voda v delavnici je segala več kot meter visoko. “Uničena je cela delavnica, stroji so bili pod vodo, zato še ne vemo ali še delujejo, uničeni so tudi vsi izdelki, ki so bili v delavnici. Škode še ni mogoče oceniti, je pa sigurno več kot milijon evrov, saj so to dragi stroji,” pove Rokavec.

V celotni občini škodo po nedeljskem neurju ocenjujejo na približno dva milijona evrov. Nekaj več kot milijon je škode, ki je nastala na gospodarskih objektih in hišah občanov, za milijon evrov pa je škode na občinski infrastrukturi.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zaprtje hrastniškega bazena letos 3 tedne prej kot ponavadi

Bazen Hrastnik, ki deluje pod okriljem javnega zavoda KRC Hrastnik, bo letos - iz več razlogov - svoja vrata zaprl predčasno.  Tokrat bo bazen zaprt...
X