-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Pojedli funšterc in podelili Zlati kuolm

-- OGLAŠEVANJE --

Popoldan je v soboto v Hrastniku dišalo daleč in povprek. Več kot 60 tekmovalcev je pripravljalo inovativne funšterce in krumpantoče, organizatorji pa so za obiskovalce pripravili tudi bogat odrski program in delavnice za majhne in velike.

Festival zasavske kulinarike, letos tudi stekla

Tokrat že 8. leto zapored je bil Hrastnik prizorišče prvega zasavskega kulinaričnega festivala Funšterc, ta pa je letos poleg našega Zlatega kuolma 2018 pod okrilje vzel tudi hrastniško steklo. Obisk ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška je le še pika na i trditvi, da gre za edinstveno in unikatno prireditev.

Komisija izbrala najboljše

Da gre za izjemen dogodek, ki v sebi skriva še ogromno potenciala, je potrdil profesor, publicist in etnolog Janez Bogataj, ki je bil eden izmed treh ocenjevalcev najboljših zasavskih jedi. Svoje sta rekla tudi Branko Podmenik in Masterchef Jaka Mankoč.

Pomemben glas knapovskemu soncu in funštercu so doprinesli tudi obiskovalci z glasovanjem. Najboljši funšterc je letos pripadel ekipi Ozara Zasavje, krumpantoč pa K99 iz Čeč. Obiskovalci so največ glasov namenili kuharjem Steklarne Hrastnik, M3.

Zlati kuolm 2018

Nagrajenci Zlati kuolm 2018

Najboljše zasavske turistične atrakcije ste izbirali bralci Zasavskih onlajn novic, prva tri mesta pa je med izglasovanimi določila komisija. Zmaga je šla v roke motokros progi Trbovlje, na drugo mesto ste postavili Planinski dom na Kalu in tretje mesto je pripadlo koči na Klančišah.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Velika noč po vaše – brez česa si je ne predstavljate?

Velika noč je čas pomladi, družine in tradicije. Za nekatere pomeni pobarvana jajca in skrivnostno iskanje pirhov, za druge brez šunke in hrena preprosto...
-- OGLAŠEVANJE --